Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2020

ΣΟΥΤΖΟΥΚΑΚΙΑ

 ΥΛΙΚΑ

1 Κιλό κιμά μοσχαρίσιο

2 Κουταλιές σούπας πολτό σκόρδου

5 Φρυγανιές τριμμένες

200ml. Κόκκινο κρασί

Κύμινο

1 Πρέζα κανέλα

1 Πρέζα μοσχοκάρυδο

Αλάτι

Πιπέρι

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ

250ml. Χυμό ντομάτας

150ml. Κόκκινο κρασί

1 Κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας

1 Κουταλιά σούπας βούτυρο

Κύμινο

Πιπέρι καγιέν

1 Πρέζα κανέλα

Μπαχάρι

1 Πρέζα γαρύφαλλο

Αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Ζυμώνουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ, πολύ καλά.
  • Σκεπάζουμε το μπολ και το αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
  • Πλάθουμε τα σουτζουκάκια και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές.
  • Σε πλατιά κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά για τη σάλτσα. Αφήνουμε να πάρει βράση και βάζουμε μέσα τα σουτζουκάκια. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε τη κατσαρόλα και μαγειρεύουμε για 20 λεπτά.
  • Συνοδεύουμε με πιλάφι ή πουρέ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: