Κυριακή 31 Ιουλίου 2016

ΤΑΡΤΑ ΡΟΔΑΚΙΝΟ

ΥΛΙΚΑ
1 1/4 Φλιτζανιού + 2 Κουταλιές σούπας αλεύρι
1/2 Φλιτζάνι βούτυρο κομμένο σε κυβάκια
1 Πρέζα αλάτι
1/ Φλιτζάνι γιαούρτι
4 Ροδάκινα
3 Κρόκοι
1 Φλιτζάνι ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Κοσκινίζουμε τη πρώτη ποσότητα του αλευριού και προσθέτουμε το βούτυρο, το αλάτι και 2 κουταλιές σούπας γιαούρτι. Χτυπάμε στο μίξερ μέχρι να έχουμε μία συμπαγή ζύμη την οποία και στρώνουμε σε βουτυρωμένη ταρτιέρα.
  • Τρυπάμε με ένα πιρούνι την επιφάνεια και την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 220 βαθμούς στις αντιστάσεις, για 10 λεπτά. Πλένουμε, ξεφλουδίζουμε και κόβουμε τα ροδάκινα σε λεπτές φέτες. Τις οποίες και στρώνουμε στην επιφάνεια της ψημένης τάρτας.
  • Σ ένα μπολ χτυπάμε τους κρόκους, προσθέτουμε τη ζάχαρη, το υπόλοιπο γιαούρτι και τις δύο κουταλιές σούπας αλεύρι. Ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να έχουμε μία πηχτή κρέμα. Περιχύνουμε με την κρέμα την τάρτα, την σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και την ψήνουμε στους 175 βαθμούς για 50 λεπτά. Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 15 λεπτά.

Σάββατο 30 Ιουλίου 2016

ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΠΙΠΕΡΙΕΣ

ΥΛΙΚΑ
2 Φύλλα σφολιάτας
1 Κιλό φέτα τριμμένη
1 Πράσινη πιπεριά
1 Πορτοκαλί πιπεριά
3 Αβγά
Πιπέρι
Πάπρικα καπνιστή
1/2 Νεροπότηρο γάλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Βάζουμε όλα τα υλικά, εκτός από τις πιπεριές, σ ένα μπολ και ανακατεύουμε καλά.
  • Βουτυρώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος και στρώνουμε το ένα φύλλο της σφολιάτας. Ρίχνουμε το μείγμα που έχουμε ετοιμάσει και το απλώνουμε να πάει παντού. Κόβουμε τις πιπεριές σε ροδέλες και τις απλώνουμε επάνω από το μείγμα. Στρώνουμε το δεύτερο φύλλο της σφολιάτας, διπλώνουμε τις άκρες που περισσεύουν και με ένα πιρούνι τρυπάμε την επιφάνεια σε διάφορα σημεία.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 200 βαθμούς για 40 λεπτά.
  • Αφήνουμε να κρυώσει λίγο για να μπορέσουμε να την κόψουμε.

Παρασκευή 29 Ιουλίου 2016

ΨΩΜΑΚΙΑ ΓΙΑ ΜΠΕΡΓΚΕΡ

ΥΛΙΚΑ
250γρ. Αλεύρι μαλακό
1 Φακελάκι μαγιά
1 Κουταλάκι γλυκού αλάτι
1 Κουταλάκι γλυκού ζάχαρη
15γρ. Βούτυρο λιωμένο
40ml. Γάλα
130ml. Νερό
Σουσάμι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σ ένα μπολ ανακατεύουμε το χλιαρό νερό με τη ζάχαρη και το βούτυρο. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το αλάτι και ζυμώνουμε καλά.
  • Προσθέτουμε το αλάτι και συνεχίζουμε το ζύμωμα. Κόβουμε τη ζύμη σε 4 κομμάτια και πλάθουμε μπαλάκια. Τα τοποθετούμε σ ένα λαδωμένο ταψί, τα σκεπάζουμε με μία μουσκεμένη πετσέτα και τα αφήνουμε για 2 ώρες.
  • Τα ραντίζουμε με λίγο νερό και τα πασπαλίζουμε με σουσάμι.
  • Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά.

Πέμπτη 28 Ιουλίου 2016

ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΦΟΥΡΝΟΥ

ΥΛΙΚΑ
1/2 Κιλό ζυμαρικά
100γρ. Ζαμπόν
200γρ. Πράσο
100γρ. Μανιτάρια
Ελαιόλαδο
150γρ. Γραβιέρα τριμμένη
100ml. Ζωμό κοτόπουλου
2 Αβγά
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό. Τα στραγγίζουμε τα περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε. Καθαρίζουμε το πράσο και κόβουμε το άσπρο μέρος σε κομμάτια. Κόβουμε το ζαμπόν σε κύβους, καθώς και τα μανιτάρια στα 4.
  • Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το πράσο, σε μέτρια θερμοκρασία.
  • Προσθέτουμε τα μανιτάρια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Προσθέτουμε το ζωμό και βράζουμε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά. Κατεβάζουμε τη κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε το ζαμπόν τα ζυμαρικά, τα αβγά,αλατοπίπερο και τη μισή γραβιέρα.
  • Ανακατεύουμε και τα ρίχνουμε σ ένα πυρίμαχο σκεύος, το οποίο έχουμε βουτυρώσει.
  • Πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη γραβιέρα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά.
  • Αφήνουμε να κρυώσει λίγο το φαγητό για να μπορέσουμε να το κόψουμε σε κομμάτια.

Τετάρτη 27 Ιουλίου 2016

ΠΟΥΡΕΣ ΠΑΤΑΤΑΣ ΜΕ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ

ΥΛΙΚΑ
1/2 Κιλό πατάτες
150γρ.  Τυρί κρέμα
80ml. Γάλα
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  • Πλένουμε καλά τις πατάτες και τις βράζουμε για 30 λεπτά. Τις σουρώνουμε, αφαιρούμε τη φλούδα και τις πιέζουμε μ ένα πιρούνι.
  • Βάζουμε τον πουρέ σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε το γάλα, το οποίο έχουμε ζεστάνει, αλατοπίπερο και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά για λίγα λεπτά να ρουφήξει ο πουρές το γάλα.
  • Βγάζουμε τη κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε το τυρί κρέμα και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα με το πουρέ.

Τρίτη 26 Ιουλίου 2016

ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΣΤΟ ΤΗΓΑΝΙ

ΥΛΙΚΑ
Μελιτζάνες
Κολοκυθάκια
Αλάτι
Πιπέρι
Πάπρικα καπνιστή
Αλεύρι
1 Κουτάκι μπύρα
Λάδι για το τηγάνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Πλένουμε και κόβουμε τις μελιτζάνες σε φέτες. Τις βάζουμε σε στρώσεις σ ένα τρυπητό και σε κάθε στρώση πασπαλίζουμε με αλάτι, τις αφήνουμε για 2 ώρες. Πλένουμε τα κολοκυθάκια, αφαιρούμε το κοτσάνι και τα κόβουμε σε ροδέλες, τα βάζουμε σ ένα μπολ και τα αλατίζουμε.
  • Σ ένα μπολ αδειάζουμε τη μπύρα και συμπληρώνουμε σιγά σιγά αλεύρι μέχρι να έχουμε ένα χυλό κάπως παχύ, ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και καπνιστή πάπρικα, ανακατεύουμε και το αφήνουμε στην άκρη.
  • Σ ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε το λάδι να κάψει. Πιέζουμε με τα χέρια μας τις μελιτζάνες να βγάλουν ότι υγρά έχουν, παίρνουμε τα λαχανικά και αφού τα περάσουμε από το χυλό τα βουτάμε στο καυτό λάδι. Τηγανίζουμε και από τις δύο πλευρές να πάρουν χρώμα και να γίνουν τραγανά. Τα βγάζουμε σε πιάτο με απορροφητικό χαρτί και σερβίρουμε.

Δευτέρα 25 Ιουλίου 2016

ΚΟΝΤΟΣΟΥΒΛΙ

ΥΛΙΚΑ
2 Κιλά σπάλα χοιρινή κομμένη σε κομμάτια κάπως μεγάλα
1 Κρασοπότηρο ελαιόλαδο
2 Κουταλιές σούπας βαλσάμικο
Αλάτι
3 Πιπεριές κομμένες σε μεγάλα κομμάτια
Πιπέρι
Πάπρικα
Ρίγανη
Θυμάρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε το κρέας και το στεγνώνουμε σε απορροφητικό χαρτί και το αλατοπιπερώνουμε.
Σ ένα μεγάλο μπολ βάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύουμε και βάζουμε το κρέας ανακατεύουμε και βάζουμε το μπολ στο ψυγείο για δύο ώρες. Περνάμε εναλλάξ κρέας και πιπεριές σε ξυλάκια και ψήνουμε ή στο γκριλ ή στα κάρβουνα τα κοντοσούβλια μέχρι να είναι έτοιμο το κρέας και να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές.
Συνοδεύουμε με τηγανίτες πατάτες.

Κυριακή 24 Ιουλίου 2016

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

ΥΛΙΚΑ
1 Κοτόπουλο
400γρ. Πατάτες κομμένες σε χοντρές φέτες
1 Κουταλάκι γλυκού πολτό σκόρδου
2 Κουταλιές σούπας μουστάρδα
Ελαιόλαδο
Χυμό από 1 λεμόνι
Ρίγανη
Θυμάρι
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε και στεγνώνουμε το κοτόπουλο. Το αλατοπιπερώνουμε και μέσα και έξω.
Σ ένα μπολ, ανακατεύουμε τη μουστάρδα το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, τη ρίγανη, το πολτό σκόρδου, το θυμάρι και 1/2 ποτήρι νερό. Τοποθετούμε τις πατάτες σε ένα ταψί, αλατοπιπερώνουμε.
Επάνω στις πατάτες βάζουμε το κοτόπουλο, με το στήθος από κάτω και το χαράζουμε με ένα μαχαίρι σε 2-3 σημεία. Περιχύνουμε το κοτόπουλο και τις πατάτες με το μείγμα μουστάρδας και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 1 ώρα και 20 λεπτά. Στη μέση περίπου το χρόνου γυρίζουμε το κοτόπουλο.

Σάββατο 23 Ιουλίου 2016

ΦΙΛΕΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΚΑΠΑΡΗΣ

ΥΛΙΚΑ
4 Φιλέτα κοτόπουλου
4 Κουταλιές σούπας αλεύρι
2 Κουταλιές σούπας βούτυρο
1 Κουταλάκι πολτό σκόρδου
3 Κουταλιές σούπας κάπαρη
1 Φλιτζάνι λευκό κρασί
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Πλένουμε καλά τα φιλέτα και τα στεγνώνουμε σε απορροφητικό χαρτί. Τα χτυπάμε να λεπτύνουν. 
  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και μόλις κάψει ρίχνουμε την κάπαρη την οποία έχουμε ξεπλύνει. Σοτάρουμε και την αφαιρούμε από τη τηγάνι.
  • Πασπαλίζουμε τα φιλέτα με το αλεύρι.
  • Στο τηγάνι με το λάδι προσθέτουμε το βούτυρο και βάζουμε και τα φιλέτα τα σοτάρουμε να πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές. Προσθέτουμε το πολτό σκόρδου και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Κατόπιν σβήνουμε με το κρασί. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, ρίχνουμε την κάπαρη, αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να είναι έτοιμο το κοτόπουλο.

Παρασκευή 22 Ιουλίου 2016

ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ

ΥΛΙΚΑ
8 Κολοκυθάκια μεγάλα
1/2 Κιλό κιμά
1 Φλιτζάνι τσαγιού ρύζι
1 Κρεμμύδι τιμμένο
1 Ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
Λάδι
Αλάτι
Πιπέρι
Χυμό από 1 λεμόνι
1 Κύβο βοδινού
ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ
Χυμό από 2 λεμόνια
2 Αβγά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Πλένουμε και κόβουμε τις άκρες από τα κολοκυθάκια και τα αδειάζουμε. Σε μπολ αναμιγνύουμε όλα τα υλικά.
  • Γεμίζουμε τα κολοκυθάκια με το μείγμα και τα βάζουμε σε κατσαρόλα το ένα δίπλα στο άλλο.
  • Προσθέτουμε λάδι, αλάτι, ένα κύβο βοδινού και ρίχνουμε νερό, τόσο όσο χρειάζεται για να τα σκεπάζει. Βράζουμε το φαγητό σε σιγανή φωτιά για περίπου μία ώρα.
  • Σ ένα μπολ χτυπάμε τα αβγά με το λεμόνι και ρίχνουμε μια δυο κουτάλα από το ζουμί του φαγητού. Περιχύνουμε το φαγητό, πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ανακοινούμε τη κατσαρόλα και σερβίρουμε.

Πέμπτη 21 Ιουλίου 2016

ΦΙΛΕΤΑ ΓΛΩΣΣΑΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

ΥΛΙΚΑ
500γρ, Φιλέτα γλώσσας
4 Κρεμμυδάκια φρέσκα
1 Κουταλιά σούπας πολτό σκόρδου
4 Φιλέτα Αντζούγιας
1 Ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
250γρ. Ντοματίνια
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
25ml. Λευκό κρασί
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Πλένουμε τα φιλέτα του ψαριού, τα στεγνώνουμε σε απορροφητικό χαρτί τα βάζουμε σ ένα πυρίμαχο σκεύος. Αλατοπιπερώνουμε και περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο και το κρασί.
  • Βάζουμε στο multi τα κρεμμυδάκια, το πολτό σκόρδου, 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο και τις αντζούγιες. Περιχύνουμε τα φιλέτα με το πολτοποιημένο μείγμα και το ψιλοκομμένο μαϊντανό. Βάζουμε γύρω από τα φιλέτα και ψήνουμε στον αέρα στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά. 

Τετάρτη 20 Ιουλίου 2016

ΓΑΡΙΔΕΣ ΣΟΥΒΛΑΚΙ

ΥΛΙΚΑ
1 Κιλό γαρίδες
Ξύσμα από 1 λεμόνι
1 Κουταλάκι πολτό σκόρδου
Ελάχιστο τζίντζερ τριμμένο
Αλάτι
Πιπέρι
Λίγο ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Πλένουμε τις γαρίδες, και τις καθαρίζουμε, τις βάζουμε σε ένα μπολ. Πασπαλίζουμε με πιπέρι, συμπληρώνουμε το πολτό σκόρδου, το τζίντζερ, το ξύσμα λεμονιού, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε. Σκεπάζουμε και αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
  • Περνάμε σε καλαμάκια από 3-4 γαρίδες, πασπαλίζουμε με αλάτι και ψήνουμε σε δυνατό γκριλ ή στα κάρβουνα για 2 λεπτά από κάθε πλευρά.

Τρίτη 19 Ιουλίου 2016

ΣΑΡΔΕΛΕΣ ΨΗΤΕΣ

ΥΛΙΚΑ
1 Κιλό σαρδέλες
1 Κουταλιά σούπας πολτό σκόρδου
1 Κρεμμύδι σε ροδέλες
Ξύσμα από 1 λεμόνι
Χυμό από 1 λεμόνι
Λίγο ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Καθαρίζουμε τις σαρδέλες τις πλένουμε καλά και τις στεγνώνουμε σε απορροφητικό χαρτί και τις τοποθετούμε σ ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε το πολτό σκόρδου, το κρεμμύδι, το ξύσμα λεμονιού, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε πολύ καλά, σκεπάζουμε το μπολ και το αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
  • Ψήνουμε σε δυνατό γκριλ ή στα κάρβουνα για 2 δύο λεπτά από κάθε πλευρά. Περιχύνουμε με το λεμόνι και σερβίρουμε.

Δευτέρα 18 Ιουλίου 2016

ΠΙΚΑΝΤΙΚΕΣ ΦΤΕΡΟΥΓΕΣ

ΥΛΙΚΑ

2 Κιλά φτερούγες κοτόπουλου
2 Κουταλιές σούπας μουστάρδα
300γρ, Γιαούρτι
Κάρι
Λίγο τζίντζερ τριμμένο
Πάπρικα
Λίγο ελαιόλαδο
1 Κύβο κοτόπουλου
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Πλένουμε τις φτερούγες τις στεγνώνουμε σε απορροφητικό χαρτί. Τις βάζουμε σ ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε, το γιαούρτι, τη μουστάρδα, το ελαιόλαδο και τα μπαχαρικά. 
  • Βάζουμε και τον κύβο τον οποίο θρυμματίζουμε με τα δάχτυλα μας και ανακατεύουμε. Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε για 2 ώρες στο ψυγείο. 
  • Μπορούμε να τα ψήσουμε στα κάρβουνα, στο γκριλ ή και στο σχαροτίγανο. Ψήνουμε περίπου 15 λεπτά από κάθε πλευρά. 
  • Αν θέλουμε όταν είναι έτοιμα περιχύνουμε με σος μπάρμπεκιου και σερβίρουμε.

Κυριακή 17 Ιουλίου 2016

ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΧΟΙΡΙΝΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ

ΥΛΙΚΑ
2 Κιλά χοιρινά παϊδάκια
330ml. Αναψυκτικό cola
1 Κρεμμύδι τριμμένο
1 Κουταλιά σούπας πολτό σκόρδου
2 Κουταλιές σούπας κέτσαπ
1 Κουταλιά σούπας μουστάρδα
1 Κουταλιά σούπας μπάρμπεκιου σος
Κόλιανδρο
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Πλένουμε καλά τα παϊδάκια, τα στεγνώνουμε σε απορροφητικό χαρτί και τα απλώνουμε σε ένα ταψί. Περιχύνουμε με την cola και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα. 
  • Προσθέτουμε το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μέχρι να πάει η μαρινάδα παντού. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και αφήνουμε στο ψυγείο για δύο ώρες.
  • Στρώνουμε τα παϊδάκια στη σχάρα του φούρνου και ψήνουμε στο γκριλ σε δυνατή θερμοκρασία για 10 λεπτά από κάθε πλευρά να κάνουν κρούστα και να καραμελώσουν.
  • Επίσης μπορούμε να τα ψήσουμε και στα κάρβουνα.

Σάββατο 16 Ιουλίου 2016

ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΟ ΣΥΚΩΤΙ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑΣ

ΥΛΙΚΑ
1 Κιλό συκώτι
1 Ποτήρι λευκό κρασί
1 Κουταλιά σούπας μουστάρδα
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Πάπρικα καπνιστή
Θυμάρι
Χυμό από 1 λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Πλένουμε καλά το συκώτι, το κόβουμε σε φέτες και το αφήνουμε να στραγγίσει. 
  • Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί και σοτάρουμε το συκώτι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές. Σβήνουμε με το κρασί, διαλύουμε τη μουστάρδα μέσα στο χυμό του λεμονιού και περιχύνουμε το φαγητό. Πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι, το θυμάρι και τη πάπρικα. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε τη κατσαρόλα και σιγοβράζουμε το φαγητό για 35 λεπτά.
  • Συνοδεύουμε με πουρέ, ή πιλάφι, πατάτες τηγανιτές.

Παρασκευή 15 Ιουλίου 2016

ΚΡΕΜΜΥΔΟΤΗΓΑΝΙΤΕΣ

ΥΛΙΚΑ
1 Κιλό πατάτες
4 κρεμμύδια
1 Αβγό
50γρ. Αλεύρι
Αλάτι
Πιπέρι
Λάδι για το τηγάνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις τρίβουμε στο χοντρό τρίφτη, το ίδιο κάνουμε και με τα κρεμμύδια και τα βάζουμε σ ένα μπολ. 
  • Ρίχνουμε το αβγό, το αλεύρι, αλάτι και πιπέρι και τα ανακατεύουμε όλα μαζί.
  • Βάζουμε σ ένα τηγάνι το λάδι να κάψει και ρίχνουμε το μείγμα κουταλιά κουταλιά. Τηγανίζουμε και από τις δύο πλευρές να πάρουν χρώμα. Βγάζουμε σε πιάτο με απορροφητικό χαρτί και σερβίρουμε τις τηγανίτες ζεστές.

Πέμπτη 14 Ιουλίου 2016

ΔΡΟΣΕΡΟ ΓΛΥΚΟ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ

ΥΛΙΚΑ
250γρ, Μπισκότα digestive
500γρ, Γιαούρτι
Ξύσμα από 1 λεμόνι
Χυμό από 1 λεμόνι
1 Κουτί ζαχαρούχο γάλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Κρατάμε 2 μπισκότα και τα υπόλοιπα τα σπάμε με το χέρι μας σε μικρά κομμάτια.
  • Σ ένα μπολ χτυπάμε με το σύρμα τα υπόλοιπα μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα. Παίρνουμε μικρά μπολάκια (στα μπολάκια της φωτογραφίας χρειάζονται 6) βάζουμε λίγα από τα σπασμένα μπισκότα, δύο κουταλιές της σούπας από το μείγμα γιαουρτιού μοιράζουμε από πάνω τα υπόλοιπα μπισκότα και στο τέλος μοιράζουμε την υπόλοιπη κρέμα. Τρίβουμε στο multi τα μπισκότα που έχουμε κρατήσει και πασπαλίζουμε το γλυκό.
  • Τα αφήνουμε το λιγότερο μία ώρα στο ψυγείο πριν σερβίρουμε για σφίξει η κρέμα.

Τετάρτη 13 Ιουλίου 2016

ΜΩΣΑΙΚΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

ΥΛΙΚΑ
275γρ. Σοκολάτα κουβερτούρα
175γρ. Βούτυρο
120γρ. Μέλι
30ml. Ρούμι
175γρ. Μπισκότα πτι μπερ
30γρ. Δημητριακά με ρύζι
100γρ. Καρύδια τριμμένα
200γρ. Κεράσια γλασέ κομμένα στα δύο
25γρ. Σοκολάτα λευκή για γαρνίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε μπεν μαρί βάζουμε τη κουβερτούρα σε κομμάτια, το βούτυρο, το μέλι και το ρούμι και περιμένουμε να λιώσει η σοκολάτα. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
  • Σπάμε τα μπισκότα σε πολύ μικρά κομμάτια και τα ρίχνουμε στο μείγμα της λιωμένης σοκολάτας. Προσθέτουμε και τα καρύδια και τα δημητριακά και τα κεράσια και ανακατεύουμε πολύ καλά.
  • Αδειάζουμε το μείγμα σε μία φόρμα και το βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.
  • Αναποδογυρίζουμε το γλυκό σε μια πιατέλα. Εάν θέλουμε τη διακοσμούμε με τρίμματα άσπρης σοκολάτας.

Τρίτη 12 Ιουλίου 2016

ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝΟ ΚΑΙ ΚΟΚΚΙΝΗ ΣΑΛΤΣΑ

ΥΛΙΚΑ
500γρ. Ζυμαρικά
1 Κουταλάκι γλυκού πολτό σκόρδου
400γρ. Τόνο σε λάδι
3 Ντομάτες
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Πλένουμε τις ντομάτες και τις ξεφλουδίζουμε και τις κόβουμε σε κυβάκια.
  • Βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό να γίνουν al dente. Ρίχνουμε το λάδι από τον τόνο σε ένα τηγάνι. Σοτάρουμε το πολτό σκόρδου και προσθέτουμε τον τόνο, ανακατεύουμε για 1 λεπτό σε δυνατή φωτιά. Παίρνουμε με τρυπητή κουτάλα τα ζυμαρικά και τα ρίχνουμε στο τηγάνι. Ανακατεύουμε καλά, προσθέτουμε τις κομμένες ντομάτες, φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε.

Δευτέρα 11 Ιουλίου 2016

ΜΠΕΚΡΗ ΜΕΖΕ

ΥΛΙΚΑ
1 Κιλό σπάλα χοιρινή κομμένη σε κύβους
1 Κουταλιά της σούπας πολτό σκόρδου
Ελαιόλαδο
1 Ποτήρι κόκκινο κρασί
1 Ποτήρι χυμό ντομάτας
1 Κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
2 Κουταλιές της σούπας μουστάρδα
Αλάτι
Πιπέρι
Ρίγανη
Κάρυ
Πάπρικα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Πλένουμε το κρέας, το αφήνουμε σε τρυπητό να φύγει το νερό, το βάζουμε σ ένα μπολ, βάζουμε και τη μουστάρδα και ανακατεύουμε καλά.
  • Σ ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και ρίχνουμε το πολτό του σκόρδου, ανακατεύουμε για 1 λεπτό να βγάλει το άρωμα του και βάζουμε το κρέας. Ανακατεύουμε σε δυνατή φωτιά να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές. Ρίχνουμε το κρασί και ανακατεύουμε μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  • Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε το χυμό ντομάτας που μέσα έχουμε διαλύσει το πελτέ. Αλατοπιπερώνουμε, πασπαλίζουμε με τη ρίγανη, το κάρυ και τη πάπρικα, σκεπάζουμε το σκεύος και σιγοβράζουμε για 40 λεπτά.
  • Συνοδεύουμε με τηγανιτές πατάτες ή πιλάφι.

Κυριακή 10 Ιουλίου 2016

ΦΟΚΑΤΣΙΑ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ

ΥΛΙΚΑ
1 Φακελάκι μαγιά
1 Κουταλάκι γλυκού ζάχαρη
2 Φλιτζάνια αλεύρι
1 Πρέζα αλάτι
1/3 Φλιτζανιού νερό χλιαρό
4 Κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
1/2 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 Κουταλάκι πολτό σκόρδου
1 Πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε ροδέλες
50γρ. Ντοματίνια κομμένα στη μέση
Δεντρολίβανο
1 Κουταλάκι αλάτι χοντρό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Βάζουμε σε ένα μικρό μπολ τη μαγιά και τη ζάχαρη και περιχύνουμε με το χλιαρό νερό. Ανακατεύουμε καλά να διαλυθεί η μαγιά, σκεπάζουμε και αφήνουμε στην άκρη για 10 λεπτά.
  • Κοσκινίζουμε σε μια λεκάνη το αλεύρι και προσθέτουμε το μείγμα με τη μαγιά και 3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε με κουτάλι μέχρι ν αρχίσουν τα υλικά να ενώνονται και προσθέτουμε λίγο χλιαρό νερό για να δέσει το μείγμα. Μεταφέρουμε τη ζύμη στο πάγκο εργασίας που έχουμε ρίξει λίγο αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια απαλή και αφράτη ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια. Τη βάζουμε σε μία λεκάνη που έχουμε λαδώσει, τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε για μισή ώρα.
  • Βάζουμε μία κουταλιά της σούπας σε αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι και την πιπεριά. Προσθέτουμε το πολτό σκόρδου και τα ντοματίνια, πασπαλίζουμε με το χοντρό αλάτι και το δεντρολίβανο και ανακατεύουμε. Αφήνουμε για 5 λεπτά και κατεβάζουμε από τη φωτιά.
  • Στρώνουμε μία λαδόκολλα στη λαμαρίνα του φούρνου και απλώνουμε τη ζύμη. Απλώνουμε επάνω το μείγμα με τα ντοματίνια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς στις αντιστάσεις για 20 λεπτά.

Σάββατο 9 Ιουλίου 2016

ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΑΒΟΚΑΝΤΟ

ΥΛΙΚΑ
500γρ. Σαπγγέτι
1 Κουταλάκι πολτό σκόρδου
2 ώριμα αβοκάντο
250γρ. Ντοματίνια κομμένα στα 4
1 Φλιτζάνι κουκουνάρι
Ξύσμα από 1 λεμόνι
Τριμμένη παρμεζάνα
Λίγο ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  • Βράζουμε τα σπαγγέτι σε αλατισμένο νερό να γίνουν al dente. Κόβουμε τα αβοκάντο αφαιρούμε το κουκούτσι και με ένα κουτάλι αφαιρούμε τη σάρκα τους, τη χτυπάμε στο μούλτι να γίνει κρέμα. Σε αντικολλητικό τηγάνι καβουρδίζουμε το κουκουνάρι, να ροδίσει ελαφρά.
  • Το αφαιρούμε από το τηγάνι και ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και το πολτό του σκόρδου, σοτάρουμε για λίγο να βγάλει το άρωμα του. Προσθέτουμε το αβοκάντο και το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε.
  • Παίρνουμε με μια τσιμπίδα τα μακαρόνια και τα ρίχνουμε στο τηγάνι με τη σάλτσα. Ανακατεύουμε καλά και σβήνουμε τη φωτιά.
  • Προσθέτουμε τα κομμένα ντοματίνια και το κουκουνάρι, αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε με παρμεζάνα.

Παρασκευή 8 Ιουλίου 2016

ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΨΗΤΕΣ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ

ΥΛΙΚΑ
500γρ. Σπαγγέτι
650γρ. Ντομάτες ψιλοκομμένες
Λίγο ελαιόλαδο
2 Μελιτζάνες κομμένες σε φέτες
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 Κουταλάκι πολτό σκόρδου
1 Κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
Αλάτι
Πιπέρι
Παρμεζάνα
Λίγο βασιλικό ψιλοκομμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Πλένουμε τις μελιτζάνες, τις κόβουμε σε φέτες και τις βάζουμε σε νερό να ξεπικρίσουν. Στη συνέχεια τις βάζουμε στη λαμαρίνα του φούρνου στην οποία έχουμε στρώσει λαδόκολλα, ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα για 15 λεπτά.
  • Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό και σοτάρουμε το κρεμμύδι. Προσθέτουμε το πολτό σκόρδου και την πιπεριά, ανακατεύουμε και ρίχνουμε τις ντομάτες. Αφήνουμε να πάρει βράση και χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά. Προσθέτουμε τις μελιτζάνες και σβήνουμε τη φωτιά.
  • Βράζουμε τα σπαγγέτι σε αλατισμένο για 8 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμα τα παίρνουμε με τσιμπίδα και τα ρίχνουμε στο τηγάνι με τη σάλτσα. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε με την παρμεζάνα και βασιλικό ψιλοκομμένο.

Πέμπτη 7 Ιουλίου 2016

ΑΛΕΥΡΟΠΙΤΑ

ΥΛΙΚΑ
16 Κουταλιές σούπας αλεύρι
2 Φλιτζάνια λάδι
1 Πρέζα αλάτι
3 Αβγά χτυπημένα
1 Ποτήρι γάλα
1/2 Ποτήρι νερό περίπου
100γρ. Φέτα τριμμένη
50γρ. Μπέικον ψιλοκομμένο
4 Κουταλιές σούπας λιωμένο
1 Αβγό χτυπημένο με λίγο νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι και όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τη φέτα και το μπέικον. Ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο χυλό. 
  • Ρίχνουμε τη φέτα και το μπέικον, και ανακατεύουμε. Βουτυρώνουμε ένα ταψί και ρίχνουμε μέσα το μείγμα. Περιχύνουμε με το χτυπημένο αβγό και ψήνουμε για 45 λεπτά.

Τετάρτη 6 Ιουλίου 2016

ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΕ ΚΙΜΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

ΥΛΙΚΑ
500γρ. Μακαρόνια
500γρ. Κιμά
2 Πιπεριές ψιλοκομμένες
1 Κονσέρβα ψιλοκομμένα ντοματάκια
Λίγο ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Τσίλι
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 Κουταλιά σούπας πολτό σκόρδου
150γρ. Γραβιέρα τριμμένη
100γρ. Κασέρι τριμμένο
2 Κουταλιές σούπας βαλασάμικο
2 Κουταλιές σούπας βούτυρο λιωμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Βράζουμε τα μακαρόνια, σε αλατισμένο νερό, τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, σοτάρουμε το κρεμμύδι, το πολτό σκόρδου, και τις πιπεριές. Βάζουμε τον κιμά και τον σοτάρουμε καλά να πάρει χρώμα. Συμπληρώνουμε τα ψιλοκομμένα ντοματάκια και το βαλσάμικο. Αλατοπιπερώνουμε, πασπαλίζουμε με το τσίλι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά να μείνει ο κιμάς χωρίς καθόλου υγρά.
  • Σ ένα μπολ χτυπάμε τα αβγά, συμπληρώνουμε τη τριμμένη γραβιέρα και ανακατεύουμε. Με αυτό το μείγμα περιχύνουμε τα μακαρόνια, ρίχνουμε και το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε καλά.
  • Σ ένα πυρέξ βάζουμε τα μισά μακαρόνια, από πάνω το μισό κιμά και ξανά το ίδιο. Στο τέλος πασπαλίζουμε με το τριμμένο κασέρι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά.

Τρίτη 5 Ιουλίου 2016

ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΜΕ ΜΥΔΙΑ

ΥΛΙΚΑ
500γρ. Σπαγγέτι
500γρ. Ψύχα μυδιών
1 Κουταλιά σούπας πολτό σκόρδου
Μπούκοβο
Λίγο ελαιόλαδο
1 Ποτήρι λευκό ξηρό κρασί
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Πλένουμε τα μύδια και τα στραγγίζουμε καλά. Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό, να γίνουν al dente.
  • Σ ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το πολτό σκόρδου και το μπούκοβο για 2 λεπτά να βγάλουν το άρωμα τους. Σβήνουμε με το κρασί και βράζουμε για 2 λεπτά. Προσθέτουμε τα μύδια , τα οποία μαγειρεύουμε για περίπου 10 λεπτά. Αλατοπιπερώνουμε.
  • Στραγγίζουμε τα μακαρόνια και τα ρίχνουμε στο τηγάνι. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.

Δευτέρα 4 Ιουλίου 2016

ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΜΕ ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ

ΥΛΙΚΑ
500γρ. Σπαγγέτι
500γρ. Γαρίδες
500γρ. Καλαμαράκια
1 Φλιτζάνι γάλα
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 Κουταλάκι πολτό σκόρδου
2 Κουταλιές σούπας πελτέ ντομάτας
1/2 Φλιτζάνι λευκό κρασί
1 Κουταλάκι γλυκού ζάχαρη
250γρ. Ντοματίνια κομμένα στη μέση
Λίγο ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Ψιλοκομμένο μαϊντανό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Πλένουμε τις γαρίδες και αφαιρούμε το κεφάλι και το κέλυφος. Πλένουμε τα καλαμαράκια, τα καθαρίζουμε και τα βάζουμε σ ένα βαθύ πιάτο με το γάλα για 1/2 ώρα.
  • Βράζουμε τα κελύφη από τις γαρίδες σε αλατισμένο νερό για 10 λεπτά. Στραγγίζουμε και στο ίδιο νερό βράζουμε τα μακαρόνια για γίνουν al dente.
  • Ρίχνουμε σε ένα βαθύ τηγάνι το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το κρεμμύδι και το πολτό σκόρδου να σοταριστεί. 
  • Ξεπλένουμε τα καλαμαράκια από το γάλα και τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Τα ρίχνουμε στο τηγάνι να σοταριστούν  και προσθέτουμε τις γαρίδες. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά. Μόλις αλλάξουν χρώμα οι γαρίδες, προσθέτουμε το πελτέ ντομάτας και σβήνουμε με το κρασί. Περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε τη ζάχαρη και χαμηλώνουμε τη φωτιά. 
  • Μόλις βράσουν τα μακαρόνια τα παίρνουμε με τσιμπίδα και τα βάζουμε στο τηγάνι.
  • Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε τα ντοματίνια. Πασπαλίζουμε με μαϊντανό και σερβίρουμε.

Κυριακή 3 Ιουλίου 2016

ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΜΕ ΤΟΝΟ ΚΑΙ ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ

ΥΛΙΚΑ
500γρ. Σπαγγέτι
3 Φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 Κουταλάκι πολτό σκόρδου
2 Κονσέρβες τόνο
250γρ. Ντοματίνια
1 Ματσάκι ρόκα
50γρ. Κεφαλοτύρι τριμμένο
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο, να γίνουν al dente. Στραγγίζουμε το τόνο, βάζουμε ελάχιστο ελαιόλαδο σ ένα τηγάνι. Σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια, και προσθέτουμε το πολτό σκόρδου.
  • Στη συνέχεια συμπληρώνουμε τα ντοματίνια. Αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε και ρίχνουμε τον τόνο.
  • Ρίχνουμε στο τηγάνι τα μακαρόνια. Ανακατεύουμε καλά, κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα φύλλα της ρόκας. Αλατοπιπερώνουμε, πασπαλίζουμε με το κεφαλοτύρι και σερβίρουμε.

Σάββατο 2 Ιουλίου 2016

ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΜΕ ΣΟΛΟΜΟ

ΥΛΙΚΑ
500γρ. Ζυμαρικά της αρεσκείας μας
400γρ. Φιλέτο σολομού
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
Ξύσμα από 1 λεμόνι
1 Φακελάκι πράσινο τσάι
1/2 Φλιτζάνι λευκό κρασί
200ml. Κρέμα γάλακτος
2 Κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Ψιλοκομμένο μαϊντανό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Πλένουμε τα φιλέτα του σολομού, τα αλατοπιπερώνουμε και τα πασπαλίζουμε με το πράσινο τσάι και το ξύσμα από το πορτοκάλι και το λεμόνι.
  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σ ένα αντικολλητικό τηγάνι και ακουμπάμε μέσα τα φιλέτα, να σοταριστούν σε δυνατή φωτιά και να κάνουν κρούστα. Τα γυρνάμε προσεκτικά και τα αφήνουμε για άλλα 5 λεπτά.
  • Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό να γίνουν al dente. Σπάμε το ψάρι με ένα πιρούνι σε μικρά κομμάτια.
  • Σβήνουμε με το κρασί, περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και ρίχνουμε μέσα τα βρασμένα ζυμαρικά. Ανακατεύουμε καλά, αλατοπιπερώνουμε και περιχύνουμε με τη κρέμα γάλακτος. Σβήνουμε τη φωτιά, πασπαλίζουμε με το μαϊντανό και σερβίρουμε.

Παρασκευή 1 Ιουλίου 2016

ΣΑΛΑΤΑ ΖΥΜΑΡΙΚΩΝ ΜΕ ΣΠΑΡΑΓΓΙΑ ΚΑΙ ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ

ΥΛΙΚΑ
500γρ. Ζυμαρικά
1 Κουταλιά σούπας βούτυρο
1 Κουταλάκι γλυκού πολτό σκόρδου
300γρ. Σπαράγγια
300γρ. Ντοματίνια κομμένα στη μέση
100γρ. Μπλε τυρί
Λίγο ελαιόλαδο
5 Κουταλιές σούπας βαλσάμικο
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό, να γίνουν al dente. Πλένουμε τα σπαράγγια και κόβουμε το σκληρό κομμάτι.
  • Βάζουμε το βούτυρο να λιώσει και ρίχνουμε το πολτό σκόρδου, να σοταριστεί και να βγάλει το άρωμα του. Προσθέτουμε τα σπαράγγια και σοτάρουμε για 2 λεπτά. Βάζουμε 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο, ρίχνουμε και τα ντοματίνια, αλατοπιπερώνουμε και σβήνουμε με το 2 κουταλιές σούπας βαλσάμικο.
  • Μόλις καραμελώσουν, τα τα βγάζουμε από τη φωτιά. Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά και τα βάζουμε σε σαλατιέρα. Προσθέτουμε τα σπαράγγια με τα ντοματίνια και το τυρί σε τρίμματα. Σ ένα μπολάκι ανακατεύουμε 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο με 3 κουταλιές της σούπας βαλσάμικο, αλάτι και πιπέρι. Περιχύνουμε τη σαλάτα και ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.