ΥΛΙΚΑ
1 1/4 Φλιτζανιού + 2 Κουταλιές σούπας αλεύρι
1/2 Φλιτζάνι βούτυρο κομμένο σε κυβάκια
1 Πρέζα αλάτι
1/ Φλιτζάνι γιαούρτι
4 Ροδάκινα
3 Κρόκοι
1 Φλιτζάνι ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1 1/4 Φλιτζανιού + 2 Κουταλιές σούπας αλεύρι
1/2 Φλιτζάνι βούτυρο κομμένο σε κυβάκια
1 Πρέζα αλάτι
1/ Φλιτζάνι γιαούρτι
4 Ροδάκινα
3 Κρόκοι
1 Φλιτζάνι ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Κοσκινίζουμε τη πρώτη ποσότητα του αλευριού και προσθέτουμε το βούτυρο, το αλάτι και 2 κουταλιές σούπας γιαούρτι. Χτυπάμε στο μίξερ μέχρι να έχουμε μία συμπαγή ζύμη την οποία και στρώνουμε σε βουτυρωμένη ταρτιέρα.
- Τρυπάμε με ένα πιρούνι την επιφάνεια και την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 220 βαθμούς στις αντιστάσεις, για 10 λεπτά. Πλένουμε, ξεφλουδίζουμε και κόβουμε τα ροδάκινα σε λεπτές φέτες. Τις οποίες και στρώνουμε στην επιφάνεια της ψημένης τάρτας.
- Σ ένα μπολ χτυπάμε τους κρόκους, προσθέτουμε τη ζάχαρη, το υπόλοιπο γιαούρτι και τις δύο κουταλιές σούπας αλεύρι. Ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να έχουμε μία πηχτή κρέμα. Περιχύνουμε με την κρέμα την τάρτα, την σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και την ψήνουμε στους 175 βαθμούς για 50 λεπτά. Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 15 λεπτά.