- 200γρ. Ρεβίθια
- 2 Καρότα σε κυβάκια
- 1 Κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κυβάκια
- 1 Πράσινη πιπεριά κομμένη σε κυβάκια
- 1 Φλιτζάνι τσαγιού καλαμπόκι
- 1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 3 Φρυγανιές τριμμένες
- Λίγο ελαιόλαδο
- Θυμάρι
- Πιπέρι
- Ξύσμα από 1 λεμόνι
- Αλάτι
- Λάδι για τηγάνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Από το προηγούμενο βράδυ βάζουμε τα ρεβίθια στο νερό να μουλιάσουν και όταν είναι να ετοιμάσουμε τους κεφτέδες τα στραγγίζουμε και τα πολτοποιούμε στο multi.
- Βράζουμε τα λαχανικά για 10 λεπτά, τα στραγγίζουμε και τα σοτάρουμε με λίγο ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το θυμάρι. Ανακατεύουμε και τα αφήνουμε μέχρι να μην έχουν καθόλου υγρά.
- Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά, ανακατεύουμε καλά και το βράζουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες.
- Πλάθουμε τα κεφτεδάκια και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές.