ΥΛΙΚΑ
1 Κιλό σύκα ώριμα
500γρ. Ζάχαρη
Χυμό από 1/2 λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1 Κιλό σύκα ώριμα
500γρ. Ζάχαρη
Χυμό από 1/2 λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Καθαρίζουμε και κόβουμε τα σύκα στη μέση. Τα βάζουμε σε κατσαρόλα.
- Πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και τα αφήνουμε για 6-8 ώρες.
- Βάζουμε τη κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά να πάρει βράση.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά και βράζουμε για 40 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε. Μοιράζουμε τη μαρμελάδα σε αποστειρωμένα βάζα.