ΥΛΙΚΑ
1 Κοτόπουλο
100γρ. Βούτυρο
1 Κιλό μπάμιες
Ξίδι
1/2 Κιλό ντομάτες
1/2 Ποτήρι
Αλάτι
Πιπέρι
1 Κουταλιά της σούπας ζάχαρη
1/2 Ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1 Κοτόπουλο
100γρ. Βούτυρο
1 Κιλό μπάμιες
Ξίδι
1/2 Κιλό ντομάτες
1/2 Ποτήρι
Αλάτι
Πιπέρι
1 Κουταλιά της σούπας ζάχαρη
1/2 Ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Πλένουμε το κοτόπουλο και το κόβουμε σε μερίδες.
- Το βάζουμε με το βούτυρο σε μια κατσαρόλα και το τσιγαρίζουμε καλά να πάρει χρώμα. Στο μεταξύ έχουμε καθαρίσει τις μπάμιες, τις πλένουμε, τις ραντίζουμε ξίδι και αλάτι και τις αφήνουμε για μισή ώρα περίπου. Μετά τις ρίχνουμε στη κατσαρόλα με το κοτόπουλο. Ρίχνουμε τις ντομάτες, ψιλοκομμένες, το κρασί, λίγο νερό, αλάτι, πιπέρι και τη ζάχαρη. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό σε χαμηλή φωτιά για περίπου μία ώρα.
- Στο τέλος του μαγειρέματος πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.