ΥΛΙΚΑ
500γρ. Κριθαράκι
Ελαιόλαδο
500γρ, Κιμά
2 Καρότα τριμμένα
1 Πιπεριά Φλωρίνης
1 Κουταλιά σούπας πολτό σκόρδου
1 Κονσέρβα ντοματάκια
50γρ. Φέτα θρυμματισμένη
50γρ. Κεφαλοτύρι τριμμένο
1 Πρέζα μοσχοκάρυδο
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
500γρ. Κριθαράκι
Ελαιόλαδο
500γρ, Κιμά
2 Καρότα τριμμένα
1 Πιπεριά Φλωρίνης
1 Κουταλιά σούπας πολτό σκόρδου
1 Κονσέρβα ντοματάκια
50γρ. Φέτα θρυμματισμένη
50γρ. Κεφαλοτύρι τριμμένο
1 Πρέζα μοσχοκάρυδο
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε μια κατσαρόλα καβουρδίζουμε τον κιμά χωρίς να προσθέσουμε λάδι. Προσθέτουμε μετά το λάδι, τα καρότα και τη πιπεριά Φλωρίνης και τα σοτάρουμε όλα μαζί για λίγα λεπτά. Ρίχνουμε και το πολτό σκόρδου. Ρίχνουμε τα ντοματάκια και μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε τη κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά. Σε μια άλλη κατσαρόλα βράζουμε το κριθαράκι σε αλατισμένο νερό για 15 λεπτά. Το σουρώνουμε και το ρίχνουμε και το ρίχνουμε στη κατσαρόλα με τον κιμά. Προσθέτουμε τη φέτα, το μισό κεφαλοτύρι, το μοσχοκάρυδο και αλατοπίπερο και ανακατεύουμε. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα σχετικά μεγάλο πυρίμαχο σκεύος. Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο κεφαλοτύρι και ψήνουμε για 30 λεπτά.