- 1 Φύλλο σφολιάτας
- 200γρ. Φιλέτο σολομού
- 50γρ. Σολομό καπνιστό
- 2 Φρέσκα κρεμμυδάκι ψιλοκομμένα
- Λίγο άνηθο ψιλοκομμένο
- 50γρ. Βούτυρο
- 80γρ. Ροκφόρ λιωμένο με πιρούνι
- 300ml. Κρέμα γάλακτος
- Πιπέρι
- Εστραγκόν
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε ταρτιέρα με διάμετρο 24εκ. στρώνουμε τη σφολιάτα. Κάνουμε τρύπες με πιρούνι σκεπάζουμε με λαδόκολλα βάζουμε μερικά φασόλια και ψήνουμε για 20 λεπτά στους 180 βαθμούς. Αφαιρούμε τη λαδόκολλα και τα φασόλια και ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά.
- Καθαρίζουμε και κόβουμε το φιλέτο σολομού. Σε αντικολλητικό λιώνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε το ψάρι με τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Βάζουμε λίγο νερό και βράζουμε σε σιγανή φωτιά μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά. Προσθέτουμε το εστραγκόν και αφήνουμε να κρυώσει.
- Ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά ανακατεύουμε και αδειάζουμε το μείγμα στη σφολιάτα. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά.