Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2021

ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΦΟΥΡΝΟΥ

 ΥΛΙΚΑ

  • 500γρ. Μακαρόνια
  • 200γρ. Μανιτάρια κομμένα σε φέτες
  • 250γρ. Γαλοπούλα καπνιστή κομμένη σε κύβους
  • 1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 Ντομάτες κομμένες σε κύβους
  • 250ml. Ντοματοχυμό
  • Ελαιόλαδο
  • 2 Κουταλιές σούπας ξίδι βαλσάμικο
  • 1 Κουταλάκι γλυκού μέλι
  • 1 Κύβο λαχανικών
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 300γρ. Γκούντα τριμμένη
  • 1 Πρέζα κανέλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Βράζουμε τα μακαρόνια να είναι al dente. Τα σουρώνουμε τα περιχύνουμε με ελαιόλαδο και τα απλώνουμε σε πυρίμαχο σκεύος.
  • Σε τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι με τα μανιτάρια. Σβήνουμε με το βαλσάμικο και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά. Βάζουμε περίπου 1 ποτήρι νερό από αυτό που έβρασαν τα μακαρόνια και μαγειρεύουμε σε χαμηλή θερμοκρασία για 15 λεπτά. Ρίχνουμε τη σάλτσα στα μακαρόνια και ανακατεύουμε. Πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί.
  • Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: