ΥΛΙΚΑ
4 Κυδώνια
1 Φλιτζάνι τσαγιού καστανή ζάχαρη
750ml Μαυροδάφνη
1 Ξυλάκι κανέλας
4 Καρφάκια γαρίφαλο
500γρ. Κρέμα γάλακτος
2 Κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
1/2 κουταλάκι γλυκού κανέλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
4 Κυδώνια
1 Φλιτζάνι τσαγιού καστανή ζάχαρη
750ml Μαυροδάφνη
1 Ξυλάκι κανέλας
4 Καρφάκια γαρίφαλο
500γρ. Κρέμα γάλακτος
2 Κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
1/2 κουταλάκι γλυκού κανέλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Πλένουμε τα κυδώνια και τα σκουπίζουμε καλά. Τα κόβουμε στη μέση και αφαιρούμε τα κουκούτσια. Τα βάζουμε μέσα σε ταψάκι, να είναι στριμωγμένα. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε τη μαυροδάφνη με την κανέλα και τα γαρίφαλα.
- Πασπαλίζουμε τη κυδώνια με τη ζάχαρη και περιχύνουμε με το ζεστό κρασί από τα οποίο έχουμε αφαιρέσει τα μπαχαρικά. Σκεπάζουμε το ταψί και ψήνουμε στο 200 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 40 λεπτά.
- Ξεσκεπάζουμε το ταψί και περιχύνουμε τα κυδώνια με το σιρόπι που έχει μείνει. Συνεχίζουμε το ψήσιμο χωρίς να τα σκεπάζουμε για 30 λεπτά ακόμη. Και τ αφήνουμε να κρυώσουν.
- Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ ώσπου να αποχτήσει παχύρρευστη μορφή. Προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη και την κανέλα και συνεχίζουμε το χτύπημα για 2 λεπτά.
- Σερβίρουμε τα κυδώνια μαζί με την κρέμα που φτιάξαμε και περιχύνουμε με το σιρόπι.