ΥΛΙΚΑ
20 Φύλλα λαζάνια
Ελαιόλαδο
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 Κουταλάκι γλυκού πολτό σκόρδου
1 Μελιτζάνα κομμένη σε κυβάκια
2 Καρότα κομμένα σε φέτες
750γρ. Κιμά
2 Κουταλιές σούπας πελτέ
600γρ. Ντομάτες ψιλοκομμένες
1 Πρέζα κανέλα
100γρ. Κεφαλοτύρι τριμμένο
200ml. Κρέμα γάλακτος
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
20 Φύλλα λαζάνια
Ελαιόλαδο
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 Κουταλάκι γλυκού πολτό σκόρδου
1 Μελιτζάνα κομμένη σε κυβάκια
2 Καρότα κομμένα σε φέτες
750γρ. Κιμά
2 Κουταλιές σούπας πελτέ
600γρ. Ντομάτες ψιλοκομμένες
1 Πρέζα κανέλα
100γρ. Κεφαλοτύρι τριμμένο
200ml. Κρέμα γάλακτος
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μία κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το πολτό σκόρδου. Προσθέτουμε τα καρότα και τη μελιτζάνα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Βάζουμε και το κιμά σοταριστεί.
- Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας.
- Ρίχνουμε τις ντομάτες.
- Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε τη κανέλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για μισή ώρα. Ρίχνουμε το μισό κεφαλοτύρι ανακατεύουμε και κατεβάζουμε από τη φωτιά.
- Απλώνουμε λίγη από τη σάλτσα σε ένα πυρίμαχο. Απλώνουμε μία στρώση με λαζάνια.
- Συνεχίζουμε με στρώσεις κιμά και λαζανιών μέχρι να τελειώσουν τα υλικά, τελειώνουμε με λαζάνια.
- Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο κεφαλοτύρι, περιχύνουμε με τη κρέμα γάλακτος, ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά.