Τρίτη 31 Ιουλίου 2018

ΓΡΑΝΙΤΑ ΡΟΔΑΚΙΝΟ

ΥΛΙΚΑ
400γρ. Ροδάκινα
100γρ. Μαρμελάδα βερίκοκο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Χτυπάμε τα υλικά σε μπλέντερ πολύ καλά.
  • Βάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ και το βάζουμε στη κατάψυξη για 6 ώρες το λιγότερο πριν σερβίρουμε.

Δευτέρα 30 Ιουλίου 2018

ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΛΕΜΟΝΑΤΟ ΜΕ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΣΚΟΡΔΑΤΑ

ΥΛΙΚΑ
1 Κιλό μοσχάρι κομμένο σε μικρά κομμάτια
Ελαιόλαδο
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 Κουταλιά σούπας πολτό σκόρδου
Πάπρικα
Μπούκοβο
1 Κουταλάκι του γλυκού μέλι
Αλάτι
Πιπέρι
1 Κουταλιά σούπας μουστάρδα
1 Κουταλιά της σούπας κορν φλάουρ
Χυμό από 1 λεμόνι
500γρ. Μακαρόνια
1 Σκελίδα σκόρδου
1 Κουταλιά σούπας μαργαρίνη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Πλένουμε το κρέας και το αφήνουμε να στραγγίσει. Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρέας να πάρει χρώμα. 
  • Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το πολτό σκόρδου, τη πάπρικα, το μπούκοβο, το μέλι και το πιπέρι.
  • Βάζουμε ζεστό νερό τόσο όσο να σκεπάζει το κρέας, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε τη κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 1 ώρα και 10 λεπτά.
  • Λίγο πριν το τέλος ρίχνουμε το αλάτι.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε ένα ποτήρι νερό, το χυμό λεμονιού και τη μουστάρδα, ρίχνουμε το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε να διαλυθεί. Ρίχνουμε το μείγμα στη κατσαρόλα και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 5 λεπτά να δέσει η σάλτσα.
  • Βράζουμε τα μακαρόνια και τα στραγγίζουμε. Μέσα στη κατσαρόλα βάζουμε τη μαργαρίνη να λιώσει μαζί με τη σκελίδα του σκόρδου και σοτάρουμε για 1 λεπτό να βγει το άρωμα από το σκόρδο. Αφαιρούμε το σκόρδου και ρίχνουμε τα μακαρόνια, ανακατεύουμε και το φαγητό μας είναι έτοιμο.

Κυριακή 29 Ιουλίου 2018

ΓΡΑΝΙΤΑ ΠΕΠΟΝΙ

ΥΛΙΚΑ
600γρ. Πεπόνι πολτοποιημένο
200γρ. Ζάχαρη
100ml. Νερό
Χυμό από 1/2 λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε ένα κατσαρολάκι ετοιμάζουμε ένα σιρόπι με τη ζάχαρη, το νερό, και το χυμό λεμονιού, βράζοντας για 30 λεπτά. Το αφήνουμε λίγο να κρυώσει και το ανακατεύουμε με το πολτοποιημένο πεπόνι. Το βάζουμε σε ένα μπολ και το βάζουμε στη κατάψυξη για μία ώρα. Το βγάζουμε και το χτυπάμε με το μίξερ για λίγα λεπτά και κατόπιν το βάζουμε στη κατάψυξη για να παγώσει καλά.
  • Όταν θέλουμε να σερβίρουμε βγάζουμε κομμάτια και τα χτυπάμε στο μούλτι με ένα κουτάλι νερό.

Σάββατο 28 Ιουλίου 2018

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΚΑΡΠΟΥΖΙ ΚΑΙ ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ

ΥΛΙΚΑ
500γρ. Ψίχα από καρπούζι κομμένο σε κυβάκια
200γρ. Ντοματίνια κομμένα στα 4
100γρ. Κατσικίσιο τυρί σε μικρά κομμάτια
1/2 Αγγούρι κομμένο σε μικρά κομμάτια
Λίγα φύλλα βασιλικού
30ml. Ξύδι βαλσάμικο
1 Κουταλιά σούπας μέλι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε μία σαλατιέρα ανακατεύουμε το τυρί με το καρπούζι, το αγγούρι και τα ντοματίνια.
  • Ανακατεύουμε το βαλσάμικο με το μέλι και περιχύνουμε τη σαλάτα. Απλώνουμε τα φύλλα βασιλικού και πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Παρασκευή 27 Ιουλίου 2018

ΦΑΣΟΛΑΚΙΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

ΥΛΙΚΑ
500γρ. Φασολάκια
200γρ. Αρακά
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 Κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
1 Κουταλιά σούπας πολτό σκόρδου
2 Καρότα κομμένα σε ροδέλες
2 Πατάτες κομμένες σε μικρά κομμάτια
Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
Λίγο άνηθο ψιλοκομμένο
2 Κουταλιές σούπας πελτέ ντομάτας
Ελαιόλαδο
Κάρυ
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Σε ένα ταψί βάζουμε το ελαιόλαδο και όλα τα υλικά. Προσθέτουμε νερό, τόσο όσο χρειάζεται για να καλυφθούν όλα τα υλικά. Ψήνουμε για 40 λεπτά.

Πέμπτη 26 Ιουλίου 2018

ΣΥΚΩΤΑΡΙΑ ΡΙΓΑΝΑΤΗ

ΥΛΙΚΑ
1 Συκωταριά
Αλάτι
Λάδι για το τηγάνι
Πιπέρι
1 Κύβο βοδινού
Ρίγανη
Χυμό από 2 λεμόνια
1 Κουταλάκι πολτό σκόρδου
1 Κουταλιά σούπας μουστάρδα
1/2 Ποτήρι κρασιού νερό.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Κόβουμε τη συκωταριά σε μικρά κομμάτια και τη βάζουμε για 5 λεπτά σε νερό που βράζει, τη στραγγίζουμε.
  • Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι με το πολτό σκόρδου. Βάζουμε τα κομμάτια της συκωταριάς και σοτάρουμε καλά μέχρι να πάρουν χρώμα. Σβήνουμε με το χυμό λεμονιού που μέσα έχουμε διαλύσει τη μουστάρδα και τον κύβο, ρίχνουμε το νερό, σκεπάζουμε το τηγάνι και σιγοβράζουμε για 35 λεπτά.
  • Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με ρίγανη.

Τετάρτη 25 Ιουλίου 2018

ΑΡΑΚΑΣ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ

ΥΛΙΚΑ
250γρ. Αρακά
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
4 Ντομάτες ψιλοκομμένες
1 Καρότο κομμένο σε ροδέλες
5 Πατάτες κομμένες σε μικρά κομμάτια
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
1 Κύβο λαχανικών
Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε όλα τα υλικά, κατόπιν βάζουμε και τις ντομάτες. Βάζουμε ένα ποτήρι νερό που έχουμε διαλύσει μέσα τον κύβο. Μαγειρεύουμε σε σιγανή φωτιά μέχρι να είναι έτοιμες οι πατάτες.

Τρίτη 24 Ιουλίου 2018

ΑΜΥΓΔΑΛΟΠΙΤΑ

ΥΛΙΚΑ
4 Τριμμένες φρυγανιές
50γρ. Αμύγδαλα καβουρντισμένα και τριμμένα
1 Φλιτζάνι ζάχαρη
4 Αβγά
1 Ποτήρι κρασιού σόδα αναψυκτικό
1 Κουταλάκι γλυκού μπέικιν πάουντερ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
2 Ποτήρια νερό
1 Φλιτζάνι ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Χτυπάμε στο μίξερ τα αβγά με τη ζάχαρη και προσθέτουμε τη φρυγανιά και το αμύγδαλο.
  • Ρίχνουμε τη σόδα και το μπέικιν πάουντερ. Μεταφέρουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψάκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά.
  • Ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας τα υλικά για 5 λεπτά.
  • Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει και ρίχνουμε το σιρόπι.


Δευτέρα 23 Ιουλίου 2018

ΑΘΕΡΙΝΑ ΤΗΓΑΝΙΤΗ

ΥΛΙΚΑ
500γρ. Αθερίνα
Λίγο αλεύρι
Αλάτι
Λάδι για το τηγάνι
Θυμάρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Πλένουμε τα ψάρια. Τα αλατίζουμε. Αλευρώνουμε. Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι μέχρι να ροδίσει. Βγάζουμε τα ψάρια σε απορροφητικό χαρτί, πασπαλίζουμε με το θυμάρι και σερβίρουμε.

Κυριακή 22 Ιουλίου 2018

ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ ΜΕ ΠΙΠΕΡΙΕΣ

ΥΛΙΚΑ
4 Λουκάνικα ψημένα κομμένα σε χοντρες ροδέλες
1 Πράσινη πιπεριά κομμένη σε λωρίδες
1 Κόκκινη πιπεριά κομμένη σε λωρίδες
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
50ml. Μπύρα
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές, σβήνουμε με τη μπύρα, αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά. Κατεβάζουμε από τη φωτιά βάζουμε στο τηγάνι τα λουκάνικα, ανακατεύουμε και σερβίρουμε το ορεκτικό μας ζεστό.

Σάββατο 21 Ιουλίου 2018

ΣΥΚΩΤΑΚΙΑ ΠΟΥΛΕΡΙΚΩΝ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΑ

ΥΛΙΚΑ
1 Κιλό συκωτάκια πουλερικών
Ελαιόλαδο
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
250ml. Χυμό ντομάτας
1 Κουταλάκι γλυκού πολτό σκόρδου
1 Κουταλιά σούπας κέτσαπ
Αλάτι
Πιπέρι
Ρίγανη
Πάπρικα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το πολτό σκόρδου. Βάζουμε τα συκωτάκια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Συμπληρώνουμε το χυμό ντομάτας, το κέτσαπ, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και τη πάπρικα. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε το τηγάνι και μαγειρεύουμε για 40 λεπτά.
  • Συνοδεύουμε με ζυμαρικά ή ρύζι.

Παρασκευή 20 Ιουλίου 2018

ΦΙΛΕΤΟ ΨΑΡΙΟΥ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

ΥΛΙΚΑ
6 Φιλέτα ψαριού της επιλογής μας
1 1/2 Κιλό πατάτες κομμένες σε μικρά κομμάτια
Χυμό από 2 λεμόνια
1 Κουταλιά σούπας μουστάρδας
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Θυμάρι
Ρίγανη
Πάπρικα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε ένα ταψί βάζουμε τις πατάτες, ανακατεύουμε σε ένα μπολ τη μουστάρδα, το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο και περιχύνουμε τις πατάτες. Πασπαλίζουμε με το αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, θυμάρι και τη πάπρικα, ψήνουμε για 40  λεπτά στους 20 βαθμούς.
  • Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα του ψαριού, τα βάζουμε στο ταψί με τις πατάτες και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 20 λεπτά.

Πέμπτη 19 Ιουλίου 2018

ΜΑΝΙΤΑΡΟΠΙΤΑ

ΥΛΙΚΑ
1 Πακέτο φύλλο σφολιάτας
500γρ. Μανιτάρια κομμένα σε φέτες
2 Φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Ελαιόλαδο
3 Πιπεριές ψιλοκομμένες
1 Καρότο κομμένο σε φέτες
10 Φέτες μπέικον ψιλοκομμένες
100γρ. Γκούντα τριμμένη
1 Αβγό
Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα λαχανικά, προσθέτουμε το μπέικον. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το τυρί, το αβγό χτυπημένο, αλατοπίπερο και το μαϊντανό.
  • Βουτυρώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος και στρώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας, απλώνουμε τη γέμιση και σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 45 λεπτά.

Τετάρτη 18 Ιουλίου 2018

ΟΜΕΛΕΤΑ ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ

ΥΛΙΚΑ
3 Αβγά
2 Ντομάτες
3 Κουταλιές σούπας πελτέ ντομάτας
2 Κολοκυθάκια κομμένα σε φέτες
Ελαιόλαδο
50γρ. Φέτα τριμμένη
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 Κουταλιά σούπας πολτό σκόρδου
Βασιλικό
1 Καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Τρίβουμε τη ντομάτα.
  • Σιγοβράζουμε για 10 λεπτά με λίγο νερό και το πελτέ. Κατεβάζουμε από τη φωτιά. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κολοκυθάκια, το πολτό σκόρδου και το κρεμμύδι. Πασπαλίζουμε με βασιλικό και προσθέτουμε την πιπεριά. Όταν ροδίσουν, ρίχνουμε τα αβγά χτυπημένα και την ντομάτας. Λίγο πριν κατεβάσουμε από τη φωτιά ρίχνουμε τη φέτα.

Τρίτη 17 Ιουλίου 2018

ΛΑΖΑΝΙΑ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

ΥΛΙΚΑ
1 Πακέτο λαζάνια
350γρ. Φέτα χοντροκομμένη
2 Μελιτζάνες
2 Πράσινες πιπεριές
4 ντομάτες
2 Κολοκυθάκια
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 Ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 Κουταλιά σούπας πολτό σκόρδου
50γρ. Κεφαλοτύρι τριμμένο
Ελαιόλαδο
Αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Κόβουμε τα κολοκυθάκια σε φετάκια, τι μελιτζάνες σε κυβάκια, τις πιπεριές σε ροδέλες. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το πολτό σκόρδου. Βάζουμε τα λαχανικά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Προσθέτουμε τις ντομάτες που προηγουμένως της έχουμε τρίψει. Ρίχνουμε αλάτι και το μαϊντανό και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά.
  • Σε ένα πυρίμαχο σκεύος απλώνουμε μία στρώση λαζάνια.
  • Βάζουμε λίγη από τη γέμιση και λίγη φέτα και σκεπάζουμε με τα λαζάνια, συνεχίζουμε να το κάνουμε αυτό μέχρι να τελειώσουν τα υλικά, φροντίζουμε να τελειώσουμε με λαχανικά.
  • Προσθέτουμε ένα ποτήρι ζεστό νερό πασπαλίζουμε με το τριμμένο κεφαλοτύρι και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 1 ώρα.

Δευτέρα 16 Ιουλίου 2018

ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΚΑΙ ΦΕΤΑ

ΥΛΙΚΑ
500γρ. Πένες
350γρ. Πιπεριές Φλωρίνης ψητές
400γρ. Φέτα
50γρ. Κεφαλοτύρι τριμμένο
50γρ. Ροδέλες ελιάς
Μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 Μελιτζάνες κομμένες σε κυβάκια
2 Πιπεριές
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 Κουταλιά σούπας πολτό σκόρδου
Ελαιόλαδο
Αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Βράζουμε τις πένες σε άφθονο αλατισμένο νερό. Τις σουρώνουμε και τις περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο. Τηγανίζουμε τις μελιτζάνες. Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το πολτό σκόρδου. Προσθέτουμε τις ροδέλες ελιάς, και τις πιπεριές κομμένες σε κυβάκια. Ανακατεύουμε. Αλέθουμε στο μπλέντερ τις πιπεριές Φλωρίνης και τις ρίχνουμε στη κατσαρόλα. Προσθέτουμε τις πένες, τη φέτα χοντροκομμένη και το μαϊντανό. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε το φαγητό ζεστό πασπαλίζοντας με το κεφαλοτύρι.

Κυριακή 15 Ιουλίου 2018

ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΤΥΡΙ ΚΑΙ ΠΑΤΑΤΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

ΥΛΙΚΑ
2 Κιλά πατάτες κομμένες σε μικρά κομμάτια
Ελαιόλαδο
1 Κουταλιά σούπας μουστάρδα
1 Κουταλιά σούπας βαλσάμικο
Αλάτι
Χυμό από λεμόνια
Πιπέρι
Ρίγανη
Πάπρικα
Θυμάρι
1 Κιλό Κιμά μοσχαρίσιο
2 Αβγά
4 Φέτες μπαγιάτικο ψωμί μουλιασμένο σε νρό
5 Κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
1 Κουταλάκι γλυκού ξύδι
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Αλάτι
Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
Πιπέρι
Γραβιέρα κομμένη σε μπαστουνάκια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Στύβουμε το ψωμί και το βάζουμε σ ένα μπολ με τον κιμά και το κρεμμύδι και ζυμώνουμε. Προσθέτουμε τα αβγά, το ελαιόλαδο, το, ξύδι, το μαϊντανό αλάτι και πιπέρι και ζυμώνουμε καλά. 
  • Κλείνουμε το μπολ και το βάζουμε στο ψυγείο.
  • Σε ένα ταψί ρίχνουμε τις πατάτες.  Βάζουμε όλα τα υλικά που γράφω μέχρι και το θυμάρι και ανακατεύουμε καλά. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά.
  • Πλάθουμε μπιφτέκια επίπεδα, βάζουμε από ένα μπαστουνάκι τυρί και τα κλείνουμε πολύ καλά. Τα βάζουμε στο ταψί με τις πατάτες και ψήνουμε για άλλα 40 λεπτά, αν χρειαστεί συμπληρώνουμε λίγο ζεστό νερό.

Σάββατο 14 Ιουλίου 2018

ΠΙΠΕΡΟΠΙΤΑ

ΥΛΙΚΑ
1 Πακέτο σφολιάτα
4 Πράσινες πιπεριές
4 Πιπεριές Φλωρίνης
4 Αβγά
150γρ. Ροδέλες ελιάς
500γρ. Φέτα
Ρίγανη
Πάπρικα
Λίγο δυόσμο
4 Φρέσκα κρεμμυδάκια
Ελαιόλαδο
Σουσάμι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Κόβουμε τις πιπεριές και τα κρεμμυδάκια σε ροδέλες και τα σοτάρουμε στο ελαιόλαδο. Αφού αποσύρουμε από τη φωτιά προσθέτουμε τη φέτα, χοντροκομμένη, τις ροδέλες ελιάς, τη πάπρικα, τη ρίγανη, το δυόσμο και τα αβγά και ανακατεύουμε καλά. Απλώνουμε σε ένα ταψί το ένα φύλλο και βάζουμε από πάνω τη γέμιση. Καλύπτουμε με το δεύτερο φύλλο και πασπαλίζουμε με σουσάμι. Ραντίζουμε με λίγο νερό και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 40 λεπτά.

Παρασκευή 13 Ιουλίου 2018

ΜΑΚΑΡΟΝΟΠΙΤΑ

ΥΛΙΚΑ
1 Πακέτο χωριάτικα φύλλα
500γρ. Μακαρόνια για παστίτσιο βρασμένα
600γρ. Φέτα τριμμένη
6 Αβγά
2 Ποτήρια γάλα
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε και τα ανακατεύουμε. Λαδώνουμε ένα ταψί και στρώνουμε τα μισά τα οποία λαδώνουμε ένα ένα. Απλώνουμε τη γέμιση και σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα τα οποία λαδώνουμε και αυτά ένα ένα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 200 βαθμούς για 1 ώρα.

Πέμπτη 12 Ιουλίου 2018

ΚΡΙΘΑΡΟΤΟ ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ ΚΑΙ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

ΥΛΙΚΑ
250γρ. Λουκάνικο χωριάτικο κομμένο σε ροδέλες
500γρ. Κριθαράκι
250ml. Χυμό ντομάτας
Αλάτι
Πιπέρι
Ρίγανη
250γρ. Μανιτάρια κομμένα σε φέτες
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 Πιπεριά ψιλοκομμένη
1 Κουταλιά σούπας πολτό σκόρδου
1 Κουταλιά σούπας μουστάρδα
2 Κουταλιές σούπας βαλσάμικο
1 Κύβο βοδινού
Ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το πολτό σκόρδου. 
  • Βάζουμε το λουκάνικο και το αφήνουμε να πάρει χρώμα. Ρίχνουμε τα μανιτάρια και τη πιπεριά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Ρίχνουμε το κριθαράκι και ανακατεύουμε να λαδωθεί. 
  • Σε ζεστό νερό έχουμε διαλύσει το κύβο. Ρίχνουμε στη κατσαρόλα όλα τα υπόλοιπα υλικά και λίγο από το ζεστό νερό. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε. 
  • Κάθε φορά που τελειώνει το νερό συμπληρώνουμε μέχρι να βράσει το κριθαράκι και να γίνει al dente. Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό.

Τετάρτη 11 Ιουλίου 2018

ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙΑ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΑ

ΥΛΙΚΑ
1 Κιλό καλαμαράκια κομμένα σε ροδέλες
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 Φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 Πράσινες πιπεριές κομμένες σε ροδέλες
150ml. Λευκό κρασί
500ml. Χυμός ντομάτας
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Ρίγανη
Βασιλικός
Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές στο ελαιόλαδο που έχουμε ζεστάνει σε κατσαρόλα. Προσθέτουμε τα καλαμαράκια και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα. Σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε το χυμό ντομάτας, αλάτι, πιπέρι και τη ρίγανη και το βασιλικό. Τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 40 λεπτά. Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με το μαϊντανό. 
  • Συνοδεύουμε με ρύζι.

Τρίτη 10 Ιουλίου 2018

ΓΑΡΙΔΕΣ ΣΑΓΑΝΑΚΙ

ΥΛΙΚΑ
1 Κιλό γαρίδες καθαρισμένες
250γρ. Φέτα σε κυβάκια
Πιπέρι
1 Ποτήρι του κρασιού ούζο
2 Ντομάτες ψιλοκομμένες
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 Κουταλιά σούπας πολτό σκόρδου
Ελαιόλαδο
Λίγο νερό
250ml. Χυμό ντομάτας
2 Κουταλιές σούπας μουστάρδα
Αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι με το πολτό σκόρδου. Ρίχνουμε τις γαρίδες να σοταριστούν και σβήνουμε με το ούζο. Αφαιρούμε τις γαρίδες. Ρίχνουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες, το χυμό ντομάτας και λίγο νερό. Το αφήνουμε να πάρει βράση, ρίχνουμε τη μουστάρδα και ανακατεύουμε. Βάζουμε πάλι τις γαρίδες στο τηγάνι και σιγοβράζουμε μέχρι να πήξει η σάλτσα. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε τη φέτα και ανακατεύουμε.

Δευτέρα 9 Ιουλίου 2018

ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ ΜΕ ΠΡΑΣΑ

ΥΛΙΚΑ

500γρ. Λουκάνικο χωριάτικο κομμένο σε ροδέλες
4 Πράσα
1 Κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο με το λουκάνικα και τα αφήνουμε να πάρουν χρώμα. Αφαιρούμε τα λουκάνικα και βάζουμε τα πράσα κομμένα σε ροδέλες. Σκεπάζουμε το σκεύος και τα αφήνουμε να μαραθούν. Προσθέτουμε τα λουκάνικα και νερό τόσο όσο χρειάζεται για σκεπάζει τα υλικά.
  • Βάζουμε το πελτέ ντομάτας, το αλάτι και το πιπέρι. Βράζουμε μέχρι να εξατμιστεί το νερό και μείνει με το λάδι του.

Κυριακή 8 Ιουλίου 2018

ΧΤΑΠΟΔΙ ΛΕΜΟΝΑΤΟ

ΥΛΙΚΑ
1 Χταπόδι
1 Κούπα λάδι
1/2 Κούπα χυμό λεμονιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Καθαρίζουμε το χταπόδι. Διαχωρίζουμε τα πλοκάμια. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και το λεμόνι και προσθέτουμε το χταπόδι. Το βάζουμε σε δυνατή φωτιά και όταν πάρει βράση χαμηλώνουμε και το αφήσουμε να βράσει μέχρι να μαλακώσει. Στο τέλος δυναμώνουμε τη φωτιά για να φύγουν τα πολλά υγρά. 

Σάββατο 7 Ιουλίου 2018

ΠΑΤΑΤΕΣ ΦΟΥΡΝΟΥ

ΥΛΙΚΑ
2 Κιλά πατάτες
2 Κουταλιές σούπας πολτό σκόρδου
Χυμό από 2 λεμόνια
1 Πιπεριά κομμένη ροδέλες
Αλάτι
Πιπέρι
Ρίγανη
Δενδρολίβανο
Πάπρικα
Κόλιανδρο
2 Κουταλιές σούπας μουστάρδα
1 Κουταλάκι γλυκού μέλι
Ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Καθαρίζουμε, πλένουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Τις βάζουμε σε ένα ταψί. Ρίχνουμε το αλατοπίπερο και τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε. Βάζουμε το πολτό σκόρδου και τη πιπεριά. Στο χυμό λεμονιού διαλύουμε τη μουστάρδα και το μέλι και περιχύνουμε τις πατάτες. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και νερό τόσο ώστε να σκεπαστούν οι πατάτες. Ψήνουμε στους 250 βαθμούς για 1 1/2 ώρα.

Παρασκευή 6 Ιουλίου 2018

ΨΩΜΟΚΕΦΤΕΔΕΣ

ΥΛΙΚΑ
1/2 Κιλό ψωμί
Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
Λίγο άνηθο ψιλοκομμένο
1 Καρότο τριμμένο
1 Κουταλιά σούπας μουστάρδα
Χυμό από 1/2 λεμόνι
Αλάτι
Πιπέρι
1 Κουταλάκι γλυκού ζάχαρη
Αλεύρι
Λάδι για το τηγάνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Περνάμε το ψωμί με από το multi και σε ένα μπολ το ανακατεύουμε με όλα τα υπόλοιπα υλικά. Βάζουμε λίγο αλεύρι για να μη κολλάει η ζύμη στα χέρια μας.
Πλάθουμε στρογγυλά κεφτεδάκια.
Τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε σε λάδι που το έχουμε αφήσει να κάψει πρώτα.

Πέμπτη 5 Ιουλίου 2018

ΓΑΡΙΔΟΚΕΦΤΕΔΕΣ

ΥΛΙΚΑ
1 Κιλό γαρίδες
1 Κρεμμύδι τριμμένο
4 Αβγά
1 Ποτήρι αλεύρι
1/2 Ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
1/2 Ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
Κύμινο
Κόλιανδρο
Πιπέρι
Αλάτι
Λάδι για το τηγάνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Καθαρίζουμε τις γαρίδες και τις βάζουμε σε ένα μπολ με όλα τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύουμε καλά. Σχηματίζουμε κεφτεδάκια και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι. 

Τετάρτη 4 Ιουλίου 2018

ΓΑΡΙΔΕΣ ΜΕ ΣΚΟΡΔΟ

ΥΛΙΚΑ
1 Κιλό γαρίδες
1 Κουταλιά σούπας πολτό σκόρδου
Δενδρολίβανο
Ελαιόλαδο
Πάπρικα
Χυμό από 1/2 λεμόνι
Αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Πλένουμε και καθαρίζουμε τις γαρίδες αφήνοντας τις ουρές. Τις βάζουμε σε ένα μπολ με λίγο ελαιόλαδο και τη πάπρικα και αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά. 
  • Ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνουμε το δεδρολίβανο. Προσθέτουμε το πολτό σκόρδου, ρίχνουμε τις γαρίδες. Τις αφήνουμε για 2 λεπτά, τις γυρίζουμε και τις αφήνουμε για άλλα 2 λεπτά. Περιχύνουμε με το χυμό λεμονιού, αποσύρουμε από τη φωτιά, αλατίζουμε και σερβίρουμε τις γαρίδες ζεστές.

Τρίτη 3 Ιουλίου 2018

ΛΙΓΚΟΥΙΝΙ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ

ΥΛΙΚΑ
500γρ. Λιγκουίνι
1/2 Κιλό γαρίδες
1 Κουταλιά σούπας πολτό σκόρδου
Λίγο τζίντζερ
Ξύσμα από 1 λεμόνι
Μπούκοβο
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Μαϊντανό ψιλοκομμένο
Παρμεζάνα τριμμένη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε ένα μπολ βάζουμε τις αλατισμένες γαρίδες και τις αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού, το τζίντζερ, το μπούκοβο και λίγο ελαιόλαδο και τις αφήνουμε για 10 λεπτά.
  • Βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό. να γίνουν al dente.
  • Σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε το πολτό σκόρδου..
  • Προσθέτουμε τις γαρίδες και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε τα ζυμαρικά, ανακατεύουμε καλά. Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με ψιλοκομμένο μαϊντανό και τριμμένη παρμεζάνα.

Δευτέρα 2 Ιουλίου 2018

ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΜΕ ΚΙΜΑ ΚΑΙ ΤΥΡΙ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

ΥΛΙΚΑ
500γρ. Ζυμαρικά
500γρ. Κιμάς
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 Πράσο κομμένο σε ροδέλες
Ελαιόλαδο
1 Πιπεριά κομμένη σε κυβάκια
1 Πιπεριά καυτερή ψιλοκομμένη
1 Κουταλάκι γλυκού πολτό σκόρδου
2 Ντομάτες τριμμένες
10 Ντοματίνια κομμένα στη μέση
250γρ. Κασέρι κομμένο σε κυβάκια
Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 Πρέζα μοσχοκάρυδο
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό για 5 λεπτά.
  • Τα στραγγίζουμε και τα περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο. Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τον κιμά, το κρεμμύδι, το πράσο και το πολτό σκόρδου για 10 λεπτά.
  • Προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες, την καυτερή πιπεριά και το αλατοπίπερο.
  • Σιγοβράζουμε για 20 λεπτά. Βάζουμε τα ζυμαρικά σε ένα πυρίμαχο σκεύος, σκεπάζουμε με τον κιμά, τη πιπεριά, τα ντοματίνια και το κασέρι.
  • Πασπαλίζουμε με το μαϊντανό και το μοσχοκάρυδο. Ψήνουμε στους 250 βαθμούς για 40 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο.

Κυριακή 1 Ιουλίου 2018

ΣΟΥΤΖΟΥΚΑΚΙΑ

ΥΛΙΚΑ
1 Κιλό κιμά μοσχαρίσιο
1 Κουταλιά σούπας πολτό σκόρδου
Αλάτι
Πιπέρι
1 Κουταλιά σούπας κύμινο
4-5 Φέτες μπαγιάτικο ψωμί μουλιασμένο
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ
1 Κρεμμύδι τριμμένο
1 Κουταλάκι γλυκού πολτό σκόρδου
Ελαιόλαδο
500m;l. Χυμό ντομάτας
1 Κουταλιά σούπας κύμινο
Αλάτι
Πιπέρι
1 Κουταλιά σούπας βαλσάμικο
1 Κουταλιά σούπας μουστάρδα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σουρώνουμε το ψωμί και το βάζουμε σε ένα μπολ με τον κιμά και τα υπόλοιπα υλικά. Ζυμώνουμε καλά και το αφήνουμε στο ψυγείο για δύο ώρες.
  • Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το πολτό σκόρδου. Ρίχνουμε το χυμό ντομάτας και τα υπόλοιπα υλικά και τα αφήνουμε να βράσουν για λίγα λεπτά.
  • Πλάθουμε τον κιμά σε μακρόστενα σουτζουκάκια. Τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι μέχρι να κάνουν κρούστα. Τα βάζουμε στη σάλτσα και σιγοβράζουμε για 30 λεπτά.
  • Συνοδεύουμε με ρύζι.