ΥΛΙΚΑ
800γρ. Κιμά
3 Φέτες μπαγιάτικο ψωμί χωρίς την κόρα
Χυμό από 2 λεμόνια
1 Κουταλιά σούπας μουστάρδα
1 Κουταλάκι γλυκού μέλι
100ml. Κόκκινο κρασί
Θυμάρι
2 Κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
2 Κιλά πατάτες κομμένες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
800γρ. Κιμά
3 Φέτες μπαγιάτικο ψωμί χωρίς την κόρα
Χυμό από 2 λεμόνια
1 Κουταλιά σούπας μουστάρδα
1 Κουταλάκι γλυκού μέλι
100ml. Κόκκινο κρασί
Θυμάρι
2 Κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
2 Κιλά πατάτες κομμένες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Μουσκεύουμε το ψωμί στο κρασί και το στύβουμε αλλά όχι πολύ.
- Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά μαζί με τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε πολύ καλά.
- Βάζουμε το μπολ στο ψυγείο για μία ώρα.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 20 βαθμούς
- Σ ένα ταψί βάζουμε τις πατάτες τις οποίες έχουμε καθαρίσει και κόψει, τις αλατοπιπερώνουμε. Πλάθουμε τα μπιφτέκια και τα βάζουμε πάνω στις πατάτες. Στο χυμό λεμονιού διαλύουμε τη μουστάρδα και το μέλι βάζουμε και ένα φλιτζάνι ελαιόλαδο ανακατεύουμε πολύ καλά και περιχύνουμε το φαγητό.
- Ψήνουμε για μία ώρα μέχρι να είναι έτοιμες οι πατάτες, στη μέση περίπου του χρόνου γυρίζουμε τα μπιφτέκια για να πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές.