ΥΛΙΚΑ
1 Κιλό αρακά
1/2 Ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
3 Φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 Κουταλιές σούπας βαλσάμικο
1 Κουταλάκι γλυκού μέλι
1 Κρεμμμύδι ψιλοκομμένο
2 Καρότα κομμένα σε ροδέλες
Ελαιόλαδο
1 Κονσέρβα ψιλοκομμένα ντοματάκια
1 Κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας
1 Ποτήρι νερό
1 Κύβο ζωμό λαχανικών
Αλάτι
Πιπέρι
ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ
1/2 Κιλό κιμά
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Μπούκοβο
1 Κουταλάκι γλυκού πολτό σκόρδου
Λίγο δυόσμο
Λίγο ελαιόλαδο
1 Αβγό
7-8 Φρυγανιές τριμμένες
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΕΤΕΛΕΣΗ
1 Κιλό αρακά
1/2 Ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
3 Φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 Κουταλιές σούπας βαλσάμικο
1 Κουταλάκι γλυκού μέλι
1 Κρεμμμύδι ψιλοκομμένο
2 Καρότα κομμένα σε ροδέλες
Ελαιόλαδο
1 Κονσέρβα ψιλοκομμένα ντοματάκια
1 Κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας
1 Ποτήρι νερό
1 Κύβο ζωμό λαχανικών
Αλάτι
Πιπέρι
ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ
1/2 Κιλό κιμά
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Μπούκοβο
1 Κουταλάκι γλυκού πολτό σκόρδου
Λίγο δυόσμο
Λίγο ελαιόλαδο
1 Αβγό
7-8 Φρυγανιές τριμμένες
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΕΤΕΛΕΣΗ
- Βάζουμε τον αρακά στη γάστρα με όλα τα υπόλοιπα υλικά κλείνουμε το καπάκι και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 40 λεπτά.
- Ζυμώνουμε τον κιμά με όλα τα υπόλοιπα υλικά για τα κεφτεδάκια, τα πλάθουμε σε μικρά μπαλάκια και όταν περάσουν τα 40 λεπτά τα ρίχνουμε μέσα στον αρακά κλείνουμε τη γάστρα και ψήνουμε για άλλη μία ώρα.
- Αφαιρούμε το καπάκι από τη γάστρα και αφήνουμε στο φούρνο μερικά λεπτά ακόμη να πάρει χρώμα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: