ΥΛΙΚΑ
250γρ. Βούτυρο
3 Φλιτζάνια αλεύρι
1 Σφηνάκι κονιάκ
1 1/2 Φλιτζάνι ζάχαρη
Χυμό από 2 πορτοκάλια
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
Ξύσμα από 1 λεμόνι
1 Πρέζα μαστίχα κοπανισμένη
1 Κουταλάκι γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 Κρόκο αβγού για το άλειμμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
250γρ. Βούτυρο
3 Φλιτζάνια αλεύρι
1 Σφηνάκι κονιάκ
1 1/2 Φλιτζάνι ζάχαρη
Χυμό από 2 πορτοκάλια
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
Ξύσμα από 1 λεμόνι
1 Πρέζα μαστίχα κοπανισμένη
1 Κουταλάκι γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 Κρόκο αβγού για το άλειμμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη να ασπρίσουν. Προσθέτουμε το κονιάκ, τη μαστίχα, τα ξύσμα και το χυμό πορτοκαλιού, λεμονιού.
- Ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν και το προσθέτουμε λίγο λίγο στο μείγμα. Δουλεύουμε το μείγμα μέχρι να έχουμε μία ζύμη μαλακή.
- Πλάθουμε τα κουλουράκια σε κρίκους ή ότι άλλο σχήμα θέλουμε. Τα βάζουμε σε ταψί το οποίο έχουμε στρώσει με λαδόκολλα.
- Αραιώνουμε τον κρόκο με λίγο νερό και με ένα πινέλο αλείφουμε τα κουλουράκια. Τα ψήνουμε για 20 λεπτά.