ΥΛΙΚΑ
- 250γρ. Γιαούρτι
- 1 Κουταλιά σούπας ελαιόλαδο
- 1/2 Φλιτζάνι τσαγιού γάλα
- Αλεύρι όσο χρειαστεί για να έχουμε μία μαλακή ζύμη που δεν κολλάει στα δάχτυλα
- ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
- 1 Αβγό
- 200γρ. Φέτα σε τρίμματα
- 1 Αβγό για το άλειμμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι με το ελαιόλαδο και το γάλα ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι. Αφήνουμε την ζύμη για 10 λεπτά. Ανακατεύουμε το τυρί με το αβγό. Κόβουμε το ζυμάρι σε μικρά κομμάτια, τα ανοίγουμε και βάζουμε λίγη από τη γέμιση. Τα κλείνουμε καλά. Τα τοποθετούμε σε ταψί που έχουμε στρώσει λαδόκολλα, τα αλείφουμε με χτυπημένο αβγό και ψήνουμε για 40 λεπτά στους 180 βαθμούς.
ΥΛΙΚΑ- 1 Κιλό μοσχάρι κομμένο σε μερίδες
- 1 Κιλό γιαούρτι
- 1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 Κονσέρβα ψιλοκομμένα ντοματάκια
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Κανέλα
- Γαρίφαλο
- 250γρ. Κασέρι σε κύβους
- Ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρέας να πάρει χρώμα. Βάζουμε το κρεμμύδι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα, προσθέτουμε τα ντοματάκια, το αλάτι, το πιπέρι, την κανέλα και το γαρίφαλο. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το κρέας να βράσει. Μεταφέρουμε το φαγητό σε γάστρα. Βάζουμε το γιαούρτι και το κασέρι και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά.
ΥΛΙΚΑ
- 300γρ. Αλεύρι
- 2 Αβγά
- 250γρ. Ζάχαρη
- Χυμό από 1 λεμόνι
- 4 Μήλα
- 200γρ. μαργαρίνη
- 1 Κουταλάκι γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 100ml. Γάλα
- 1 Βανίλια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Χτυπάμε στο μίξερ τη μαργαρίνη. Καθαρίζουμε τα μήλα τα κόβουμε σε λεπτές φέτες και τα περιχύνουμε με το χυμό λεμονιού. Προσθέτουμε τη ζάχαρη στο μίξερ, τα αβγά και τα υπόλοιπα υλικά ενώ συνεχίζουμε το χτύπημα. Σταματάμε το μίξερ, ρίχνουμε τα μήλα και ανακατεύουμε με σπάτουλα. Αδειάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψάκι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 1 ώρα.
ΥΛΙΚΑ- 1 Πακέτο φύλλα κρούστας
- 600γρ. Φέτα σε τρίμματα
- 300γρ. Τριμμένα κίτρινα τυριά
- 500ml. Γάλα
- 6 Αβγά
- Λίγο ελαιόλαδο
- 100γρ. Βούτυρο λιωμένο
- Πιπέρι
- Αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ανακατεύουμε το ελαιόλαδο με το λιωμένο βούτυρο. Λαδώνουμε ένα ταψί και στρώνουμε 4 φύλλα τα οποία λαδώνουμε ένα ένα.
- Ρίχνουμε το ένα τρίτο από τα τυριά και σκεπάζουμε με 2 φύλλα λαδωμένα. Ρίχνουμε τα μισά από τα τυριά που μας έμειναν και σκεπάζουμε με άλλα δύο φύλλα. Απλώνουμε τα τυριά και σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα λαδωμένα και αυτά.
- Χαράζουμε την πίτα σε κομμάτια, χτυπάμε τα αβγά με το γάλα και λάδι αν μας περίσσεψε αλάτι και πιπέρι. Τα ρίχνουμε στην πίτα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά.
ΥΛΙΚΑ- 1 Κιλό μπάμιες
- 1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 Κουταλάκι γλυκού πολτό σκόρδου
- 3 Ντομάτες ψιλοκομμένες
- Μαϊντανό ψιλοκομμένο
- Ελαιόλαδο
- 2 Κουταλιές σούπας ξίδι
- Χυμό από 1 λεμόνι
- Αλάτι
- Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Καθαρίζουμε τις μπάμιες τις πλένουμε, τις βάζουμε σε σουρωτήρι και τις περιχύνουμε με το ξίδι. Τις σοτάρουμε για λίγα λεπτά. Τις βάζουμε σε πυρίμαχο σκεύος. Βάζουμε τα υπόλοιπα υλικά. Ψήνουμε για 1 1/2 στους 180 βαθμούς.
ΥΛΙΚΑ- 2 Ντομάτες ψιλοκομμένες
- 2 Αβγά
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε τηγάνι σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο. Ρίχνουμε τις ντομάτες και τις ανακατεύουμε κατά διαστήματα μέχρι να πιουν τα υγρά τους. Χτυπάμε τα αβγά με αλάτι και πιπέρι και τα ρίχνουμε στο τηγάνι.
- Ανακατεύουμε μέχρι πήξουν.
ΥΛΙΚΑ
- 3 Πατάτες βρασμένες κομμένες σε κύβους
- 2 Πιπεριές Φλωρίνης σε άλμη ψιλοκομμένες
- 2 Καρότα κομμένα σε ροδέλες
- 1 Μικρή κονσέρβα καλαμπόκι
- Λίγο σκόρδο σε σκόνη
- 200γρ. Γιαούρτι
- 2 Κουταλιές σούπας μαγιονέζα
- Αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σοτάρουμε τα καρότα σε λίγο ελαιόλαδο.
- Ανακατεύουμε το γιαούρτι με τη μαγιονέζα και το σκόρδο.
- Βάζουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά και ανακατεύουμε.
ΥΛΙΚΑ- 500γρ. Φέτα τριμμένη
- 200γρ. Γιαούρτι
- Λίγο ελαιόλαδο
- Μπούκοβο
- Πάπρικα καυτερή
- Πιπέρι καγιέν
- Λίγο κονιάκ
- 1 1/2 Κουταλάκι γλυκού ξίδι
- Λίγο άνηθο ψιλοκομμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά και τα χτυπάμε καλά με το ραβδομπλέντερ να γίνουν αλοιφή, αν είναι πολύ σφιχτό το μείγμα ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο επιπλέον.
- Βάζουμε στο ψυγείο μέχρι την ώρα που θα σερβίρουμε.
ΥΛΙΚΑ- 6 Αβγά
- 2 Κουταλιές σούπας μαγιονέζα
- 1 Κουταλιά σούπας μουστάρδα
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Πάπρικα καπνιστή
- Λίγο σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
- 2 Κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
- Χυμό από 1/2 λεμόνι
- Ξύσμα από 1 λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Καθαρίζουμε τα αβγά και τα κόβουμε στη μέση., αφαιρούμε προσεκτικά τους κρόκους με ένα κουταλάκι και τους βάζουμε σε μπολ.
- Τους λιώνουμε, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά. Γεμίζουμε τα ασπράδια και αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να σερβίρουμε.
ΥΛΙΚΑ- 1 Φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο
- 1 Φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
- 4 Φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι
- 3 Κουταλάκια γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 2 Κρόκους αβγών
- Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- 1/2 Φλιτζάνι γάλα
- 2 Βανίλιες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατρέψουν.
- Προσθέτουμε τους κρόκους και εναλλάξ το αλεύρι με το γάλα. Ρίχνουμε το μπέικιν, το ξύσμα και τις βανίλιες.
- Αφήνουμε τη ζύμη για μισή ώρα και έπειτα πλάθουμε τα κουλουράκια.
- Τα αραδιάζουμε σε ταψί που έχουμε στρώσει λαδόκολλα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.
ΥΛΙΚΑ- 3 Πατάτες βρασμένες
- 3 Φέτες μπαγιάτικο ψωμί, μόνο τη ψίχα
- 3 Κουταλιές σούπας ταραμά λευκό
- 1 Μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- Χυμό από 1 λεμόνι
- Λίγο άνηθο ψιλοκομμένο
- 2 Φλιτζάνια τσαγιού σπορέλαιο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Μουσκεύουμε το ψωμί σε νερό. Το στύβουμε καλά και το βάζουμε στο μπλέντερ με το κρεμμύδι, τις πατάτες, τον ταραμά και τον άνηθο. Τα χτυπάμε καλά.
- Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και συνεχίζουμε το χτύπημα. Όσο χτυπιούνται τα υλικά στο μπλέντερ ρίχνουμε το λάδι με ροή κλωστής.
- Βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα πριν σερβίρουμε.
ΥΛΙΚΑ- 3 Φιλέτα ψαριού
- 1 Κιλό πατάτες κομμένες σε κυβάκια
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Ρίγανη
- Χυμό από 2 λεμόνια
- 1 Κουταλιά σούπας μουστάρδα
- Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Απλώνουμε τις πατάτες σε ταψί, αλατοπιπερώνουμε. Από πάνω βάζουμε τα ψάρια, διαλύουμε τη μουστάρδα στο χυμό λεμονιού και περιχύνουμε το φαγητό.
- Ρίχνουμε ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με τη ρίγανη, βάζουμε ένα ποτήρι νερό σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 40 λεπτά. Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για άλλα 20 λεπτά.
ΥΛΙΚΑ- 500γρ. Γιαούρτι
- 1 Κουτί γάλα ζαχαρούχο
- Χυμό από 1/2 λεμόνι
- Ξύσμα από 1 λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ανακατεύουμε με ένα πιρούνι το γιαούρτι, το γάλα και το χυμό λεμονιού και το ξύσμα. Το βάζουμε σε μικρά μπολάκια και τα τοποθετούμε στο ψυγείο.
ΥΛΙΚΑ- 1 Κιλό μύδια
- Ελαιόλαδο
- 6 Σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
- Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Θυμάρι
- 1/3 Ποτήρι νερού ούζο
- 1/3 Ποτήρι νερού νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε μεγάλο βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο.
- Ρίχνουμε τα μύδια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα.
- Ρίχνουμε το μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι και το θυμάρι. Προσθέτουμε το νερό και το αφήνουμε να βράσει. Σβήνουμε με το ούζο. Αφήνουμε λίγα λεπτά και κατεβάζουμε από τη φωτιά.
- Τα μύδια που δεν έχουν ανοίξει τα πετάμε.
ΥΛΙΚΑ- 1 Κιλό καλαμαράκια κομμένα σε ροδέλες
- 1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 Πράσινες πιπεριές ψιλοκομμένες
- 1 Ποτήρι κρασιού λευκό κρασί
- 500ml. Χυμός ντομάτας
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Ρίγανη
- Βασιλικός
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι με τις πιπεριές. Προσθέτουμε τα καλαμαράκια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για λίγα λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και μαγειρεύουμε σε χαμηλή θερμοκρασία για 30 λεπτά. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό. Συνοδεύουμε με ρύζι.
ΥΛΙΚΑ- 1 Πακέτο χωριάτικο φύλλο
- 500γρ. Φέτα σε τρίμματα
- 200γρ. Τριμμένα κίτρινα τυριά
- 1 Αβγό
- 4 Κουταλιές σούπας γάλα
- Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε ένα μπολ βάζουμε τα τυριά με πιπέρι και ανακατεύουμε.
- Χτυπάμε το αβγό με το γάλα και το ρίχνουμε στα τυριά, ανακατεύουμε.
- Λαδώνουμε ένα ταψί μεσαίο μεγέθους και στρώνουμε ένα φύλλο.
- Βάζουμε τα μισά φύλλα σουρωμένα τα οποία λαδώνουμε ένα ένα. Απλώνουμε τη γέμιση.
- Σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα λαδωμένα και αυτά. Γυρίζουμε τις άκρες προς τα μέσα και πασπαλίζουμε την επιφάνεια με λίγο νερό.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 55 λεπτά στους 180 βαθμούς.
ΥΛΙΚΑ- 1 Κιλό σουπιές κομμένες σε κομμάτια
- 1 Κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Μπούκοβο
- Θυμάρι
- 1 Κουταλιά σούπας μουστάρδα
- 2 Κουταλιές σούπας κέτσαπ
- Ελαιόλαδο
- 1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 500γρ. Κοφτό μακαρονάκι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις σουπιές με το κρεμμύδι, τον πελτέ ντομάτας, αλάτι, πιπέρι, μπούκοβο, κέτσαπ, μουστάρδα και το θυμάρι.
- Ρίχνουμε νερό να σκεπάζει το φαγητό και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 15 λεπτά.
- Ρίχνουμε το μακαρονάκι και 1 λίτρο ζεστό νερό, ανακατεύουμε κατά διαστήματα και συμπληρώνουμε ζεστό νερό αν χρειαστεί μέχρι να βράσουν τα ζυμαρικά χωρίς να λασπώσουν. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε.
ΥΛΙΚΑ- 500γρ. Πένες
- 2 Ντομάτες κομμένες σε κυβάκια
- 1 Πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη
- Μαγιονέζα
- Κέτσαπ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βράζουμε τι πένες σε άφθονο αλατισμένο νερό, τις στραγγίζουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν.
- Τις βάζουμε σε σαλατιέρα μαζί με τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Τελειώνουμε με τριμμένο τυρί και σερβίρουμε.
ΥΛΙΚΑ
- 100ml. Ζεστό γάλα
- 300γρ. Φέτα σε κομμάτια
- Ρίγανη
- Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Χτυπάμε όλα τα υλικά στο multi μέχρι το μείγμα μας να γίνει σαν κρέμα.
- Βάζουμε σε μπολ και το βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει πριν σερβίρουμε.
ΥΛΙΚΑ- Σαντιγί
- ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
- 250ml. Καυτό νερό
- 250γρ. Ζάχαρη
- ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
- 1 Λίτρο γάλα
- 100γρ. Κορν Φλάουρ
- 2 Κρόκοι αβγών
- 2 Βανίλιες
- 40γρ. Βούτυρο
- ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ
- 1- 1 1/2 Πακέτο φρυγανιές
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το κορν φλάουρ, τη ζάχαρη, τους κρόκους και το γάλα, ανακατεύουμε μέχρι να πήξει.
- Κατεβάζουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε τις βανίλιες και το βούτυρο και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
- Σε μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το καυτό νερό.
- Παίρνουμε ένα ταψάκι ή πυρίμαχο σκεύος 25χ30 βουτάμε μία μία τις φρυγανιές στο σιρόπι και τις στρώνουμε στο σκεύος σε δύο σειρές. Ρίχνουμε και το σιρόπι που έχει περισσέψει.
- Απλώνουμε την κρέμα και βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για τρεις ώρες.
- Απλώνουμε από πάνω τη σαντιγί και το γλυκό μας είναι έτοιμο.
ΥΛΙΚΑ- 2 Βανίλιες
- 250ml. Αραβοσιτέλαιο
- 1 Φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
- 4 Αβγά
- 500γρ. Αλεύρι
- 1/2 Κουταλάκι γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 250γρ. Γιαούρτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Χτυπάμε στο μίξερ το αραβοσιτέλαιο με τη ζάχαρη πολύ καλά. Προσθέτουμε τα αβγά και χτυπάμε καλά για 5 λεπτά. Χαμηλώνουμε τη ταχύτητα του μίξερ και ρίχνουμε εναλλάξ το αλεύρι με το μπέικιν και το γιαούρτι. Ρίχνουμε τις βανίλιες. Απλώνουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη φόρμα για κέικ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά. Το αφήνουμε να κρυώσει λίγο πριν το αφαιρέσουμε από τη φόρμα.
ΥΛΙΚΑ- 2 1/2 Ντοματίνια ψιλοκομμένα
- 1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- Λίγο δυόσμο
- 300γρ. Αλεύρι
- 200γρ. Κεφαλοτύρι τριμμένο
- Λίγο ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Λάδι για το τηγάνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα πηχτό χυλό. Παίρνουμε κουταλιές από το μείγμα και τηγανίζουμε σε καυτό λάδι σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρουν χρώμα. Βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
ΥΛΙΚΑ- 6 Αβγά
- 3 Κολοκυθάκια κομμένα σε κυβάκια
- 2 Πατάτες κομμένες σε κυβάκια
- 1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 200γρ. Γραβιέρα τριμμένη
- Λίγο δυόσμο ψιλοκομμένο
- Πιπέρι
- Αλάτι
- Λάδι για το τηγάνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Μισοτηγανίζουμε τα κολοκυθάκια και τις πατάτες, τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη. Σε μπολ χτυπάμε τα αβγά με το δυόσμο αλάτι και πιπέρι. Βάζουμε το κρεμμύδι και τη γραβιέρα, τα κολοκυθάκια και τις πατάτες. Ανακατεύουμε. Σε τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι. Τα ρίχνουμε στο τηγάνι και το σκεπάζουμε. Όταν πάρει χρώμα το γυρίζουμε για να τηγανιστεί και από την άλλη πλευρά.
ΥΛΙΚΑ- 1 Κιλό γαρίδες
- Ξύσμα από 1 λάιμ
- Σκόρδο σε σκόνη
- Τζίντζερ
- Μπούκοβο
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Λίγο ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βάζουμε τις γαρίδες σε μπολ με τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε. Σκεπάζουμε και βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
- Βάζουμε από 3-4 γαρίδες σε καλαμάκια και ψήνουμε στο σχαροτήγανο για 2 λεπτά από κάθε πλευρά.
ΥΛΙΚΑ
- 700γρ. Τόνο σε φέτες
- 1 Ματσάκι φρέσκα ψιλοκομμένα
- 2 Πιπεριές κόκκινες κομμένες σε φέτες
- 1/2 Ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1/2 Ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
- Ελαιόλαδο
- Ξύσμα από 1 λάιμ
- Αλάτι
- Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Πλένουμε το ψάρι, το σκουπίζουμε σε απορροφητικό χαρτί και το κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια.
- Ρίχνουμε τα αρωματικά στο μούλτι μαζί με αλάτι, πιπέρι και ελαιόλαδο και χτυπάμε να γίνει μία πάστα. Βάζουμε τον τόνο σε μπολ μαζί και την πάστα και ανακατεύουμε.
- Σκεπάζουμε και αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
- Περνάμε τα κομμάτια του τόνου σε ξυλάκια για σουβλάκια εναλλάξ με κομμάτια πιπεριάς. Τα ψήνουμε σε καυτό σχαροτήγανο για 3 λεπτά από κάθε πλευρά.
ΥΛΙΚΑ- 500γρ. Φιλέτο μπακαλιάρου
- 2 Πατάτες βρασμένες και λιωμένες
- 3 Φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 1 Κρεμμύδι τριμμένο
- 1 Ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 100γρ. Κεφαλογραβιέρα τριμμένη
- 1 Αβγό
- 4 Κουταλιές σούπας αλεύρι
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 1 1/2 Φλιτζάνι τσαγιού φρυγανιά τριμμένη
- Ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βράζουμε το ψάρι σε αλατισμένο νερό για 5 λεπτά. Το στραγγίζουμε και το "μαδάμε" σε ίνες. Το βάζουμε σε μπολ μαζί με τις πατάτες, το κρεμμύδι, τα κρεμμυδάκια, το κρεμμύδι, το αβγό, το μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι και το αλεύρι.
- Ζυμώνουμε καλά.
- Σκεπάζουμε το μπολ και το βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
- Πλάθουμε τους κεφτέδες. Τους περνάμε από την τριμμένη φρυγανιά και τους αραδιάζουμε σε λαδωμένο ταψί. Τους ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά.
- Στα μισά του χρόνου ψησίματος τους γυρίζουμε για να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές.
ΥΛΙΚΑ- 200γρ. Μανούρι κομμένο σε μικρά κομμάτια
- 1 Ντομάτα κομμένη σε κυβάκια
- 200γρ. Φέτα κομμένη σε κυβάκια
- Μπούκοβο
- 1 Πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
- Λίγο ελαιόλαδο
- Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βάζουμε τα υλικά σε πυρίμαχο σκεύος, ανακατεύουμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά στους 200 βαθμούς.