- Σαντιγί
- ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
- 250ml. Καυτό νερό
- 250γρ. Ζάχαρη
- ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
- 1 Λίτρο γάλα
- 100γρ. Κορν Φλάουρ
- 2 Κρόκοι αβγών
- 2 Βανίλιες
- 40γρ. Βούτυρο
- ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ
- 1- 1 1/2 Πακέτο φρυγανιές
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το κορν φλάουρ, τη ζάχαρη, τους κρόκους και το γάλα, ανακατεύουμε μέχρι να πήξει.
- Κατεβάζουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε τις βανίλιες και το βούτυρο και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
- Σε μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το καυτό νερό.
- Παίρνουμε ένα ταψάκι ή πυρίμαχο σκεύος 25χ30 βουτάμε μία μία τις φρυγανιές στο σιρόπι και τις στρώνουμε στο σκεύος σε δύο σειρές. Ρίχνουμε και το σιρόπι που έχει περισσέψει.
- Απλώνουμε την κρέμα και βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για τρεις ώρες.
- Απλώνουμε από πάνω τη σαντιγί και το γλυκό μας είναι έτοιμο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: