ΥΛΙΚΑ
4 Αχλάδια
1 Ποτήρι ζάχαρη
4 Κουταλιές σούπας μέλι
2 Ποτήρια νερό
1 Ποτήρι νερού κόκκινο κρασί
Λίγα γαρίφαλα
2 Ξυλάκια κανέλας
1 Φλούδα πορτοκάλι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
4 Αχλάδια
1 Ποτήρι ζάχαρη
4 Κουταλιές σούπας μέλι
2 Ποτήρια νερό
1 Ποτήρι νερού κόκκινο κρασί
Λίγα γαρίφαλα
2 Ξυλάκια κανέλας
1 Φλούδα πορτοκάλι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Καθαρίζουμε τα αχλάδια και κόβουμε λίγο από τον πάτο για να μπορούν να σταθούν όρθια. Καρφώνουμε από δύο γαρίφαλα σε κάθε αχλάδι. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη, το μέλι και τη κανέλα και βράζουμε για 5 λεπτά. Βάζουμε μέσα τα αχλάδια και βράζουμε για 10 λεπτά. Ρίχνουμε το κρασί και τη φλούδα πορτοκαλιού και βράζουμε για άλλα 5 λεπτά.
- Μπορούμε αν θέλουμε να συνοδεύσουμε με παγωτό.