ΥΛΙΚΑ
1 Πακέτο φύλλο κανταίφι
300γρ, Φρέσκο βούτυρο
250γρ. Καρύδι χοντροκομμένο
1 Κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο
1 Κουταλιά σούπας ζάχαρη
1 Κουταλιά σούπας τριμμένη φρυγανιά
1 Βανίλια
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
1 Κιλό ζάχαρη
3 Ποτήρια νερό
Χυμό από 1/2 λεμόνι
1 Κουταλιά σούπας γλυκόζη
1 Ξύλο κανέλας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1 Πακέτο φύλλο κανταίφι
300γρ, Φρέσκο βούτυρο
250γρ. Καρύδι χοντροκομμένο
1 Κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο
1 Κουταλιά σούπας ζάχαρη
1 Κουταλιά σούπας τριμμένη φρυγανιά
1 Βανίλια
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
1 Κιλό ζάχαρη
3 Ποτήρια νερό
Χυμό από 1/2 λεμόνι
1 Κουταλιά σούπας γλυκόζη
1 Ξύλο κανέλας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ετοιμάζουμε το σιρόπι βάζοντας όλα τα υλικά σ ένα κατσαρολάκι και τα βράζουμε για 5 λεπτά από τη στιγμή που θα αρχίσει να κοχλάζει. Το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το καρύδι, το γαρύφαλλο, τη ζάχαρη, τη τριμμένη φρυγανιά και τη βανίλια.
- Ξανοίγουμε καλά το κανταίφι. Παίρνουμε μικρές ποσότητες τις απλώνουμε στο πάγκο, βάζουμε μία κουταλιά της σούπας από τη γέμιση και τη τυλίγουμε προσεκτικά.
- Τοποθετούμε τα ρολά σε βουτυρωμένο ταψί.
- Λιώνουμε το βούτυρο και το ρίχνουμε πάνω από το γλυκό.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 45 λεπτά στον αέρα.
- Όταν είναι έτοιμο το γλυκό και ζεστό το περιχύνουμε με το κρύο σιρόπι.