Πέμπτη 31 Μαΐου 2018

ΜΠΑΜΙΕΣ ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ

ΥΛΙΚΑ
500γρ. Μπάμιες
1 Κούπα αλεύρι
1 Κουταλάκι γλυκού μπέικιν πάουντερ
200ml Αναψυκτικό σόδα
Αλάτι
Λάδι για το τηγάνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Πλένουμε και καθαρίζουμε τις μπάμιες. Τις βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
  • Ετοιμάζουμε το κουρκούτι. Ρίχνουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά για το κουρκούτι, και ανακατεύουμε πολύ καλά.Το αφήνουμε στην άκρη για μισή ώρα. 
  • Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι. Βουτάμε τις μπάμιες στο κουρκούτι και τηγανίζουμε στο καυτό λάδι, μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές. Τις βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί για να φύγει το λάδι που έχουν κρατήσει.

Τετάρτη 30 Μαΐου 2018

ΓΑΡΙΔΕΣ ΣΑΓΑΝΑΚΙ

ΥΛΙΚΑ
16 Μεγάλες γαρίδες
Ελαιόλαδο
100ml. Ούζο
1 Κουταλάκι γλυκού πελτέ ντομάτας
1 Φινόκιο κομμένο σε φέτες
2 Ντομάτες ψιλοκομμένες
200γρ. Φέτα κομμένη σε μικρά κυβάκια
Αλάτι
Πιπέρι
Λίγο μάραθο ψιλοκομμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Πλένουμε τις γαρίδες και τις καθαρίζουμε.
  • Προθερμαίνουμε το γκριλ του φούρνου.
  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και σοτάρουμε το φινόκιο. Το αφαιρούμε και σοτάρουμε τις γαρίδες σβήνουμε με το ούζο και μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά μέχρι να εξατμιστεί. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από τη φέτα και ανακατεύουμε.
  • Μεταφέρουμε σε πυρίμαχο σκεύος και βάζουμε και τη φέτα και το μάραθο. Ψήνουμε για 5 λεπτά.

Τρίτη 29 Μαΐου 2018

ΚΡΙΘΑΡΟΤΟ ΜΕ ΚΙΜΑ

ΥΛΙΚΑ
1/2 Κιλό κιμά
1- 1 1/2 Λίτρο ζωμό λαχανικών που το διατηρούμε ζεστό
500γρ. Κριαθαράκι
250ml. Χυμό ντομάτας
Αλάτι
Πιπέρι
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 Κουταλάκι γλυκού πολτό σκόρδου
Τσίλι
1 Κουταλιά σούπας βαλσάμικο
1/2 Κουταλάκι γλυκού μέλι
Ξύσμα από 1/2 πορτοκάλι
Τριμμένη παρμεζάνα για το σερβίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε αντικολλητική κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το πολτό σκόρδου. Βάζουμε το κιμά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα σε δυνατή φωτιά μέχρι να αλλάξει χρώμα.
  • Βάζουμε το κριθαράκι και το ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά, Ρίχνουμε όλα τα υλικά καιτο ζωμό σταδιακά, ανακατεύουμε κατά διαστήματα και συμπληρώνουμε ζωμό όταν χρειάζεται μέχρι το κριθαράκι να βράσει και να είναι al dente. 
  • Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό πασπαλίζοντας με τριμμένη παρμεζάνα.

Δευτέρα 28 Μαΐου 2018

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΣΠΑΝΑΚΙ

ΥΛΙΚΑ
1 Φύλλο κουρού
1 Ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
600γρ. Σπανάκι χοντροκομμένο
4 Αβγά χτυπημένα
200γρ Γαιούρτι
300γρ. Φέτα κομμένη σε κυβάκια
1 Κουταλιά σούπας βούτυρο
Ελαιόλαδο
1/2 Ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
Λίγο δυόσμο ψιλοκομμένο
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και σοτάρουμε τα κρεμμύδια. Προσθέτουμε το σπανάκι και ανακατεύουμε μέχρι να μαραθεί.
  • Συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να εξατμιστούν όλα τα υγρά. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τον άνηθο και το δυόσμο. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αβγά με το γιαούρτι, αλάτι και πιπέρι. Βουτυρώνουμε μία ταρτιέρα και στρώνουμε το φύλλο κουρού. Αδειάζουμε μέσα το μείγμα με το σπανάκι και περιχύνουμε με το μείγμα των αβγών.
  • Πασπαλίζουμε τα κομμάτια της φέτας και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 1 ώρα.

Κυριακή 27 Μαΐου 2018

ΧΟΙΡIΝΑ ΦΙΛΕΤΑΚΙΑ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

ΥΛΙΚΑ
1 Κιλό χοιρινά φιλετάκια
1 Κουταλάκι γλυκού πολτό σκόρδου
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Κάρυ
Χυμό από 1 πορτοκάλι
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1 Κουταλιά σούπας μουστάρδα
Πάπρικα καπνιστή
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε μία πλατιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο με το πολτό σκόρδου. Βάζουμε τα φιλετάκια και τα μισοτηγανίζουμε και από τις δύο πλευρές. Ρίχνουμε το ξύσμα πορτοκαλιού και σβήνουμε με το χυμό που μέσα έχουμε διαλύσει τη μουστάρδα. 
  • Αλατίζουμε και πασπαλίζουμε με τα μπαχαρικά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά να δέσει η σάλτσα, εάν χρειαστεί συμπληρώνουμε και λίγο νερό για να βράσουν τα φιλετάκια.
  • Συνοδεύουμε με τηγανίτες πατάτες ή πουρέ.

Σάββατο 26 Μαΐου 2018

ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

ΥΛΙΚΑ
170γρ. Σοκολάτα κουβερτούρα
280γρ. Αλεύρι
1/2 Κουταλάκι γλυκού σόδα μαγειρική
1 Πρέζα αλάτι
120γρ. Ζάχαρη
180γρ. Βούτυρο λιωμένο
120γρ. Καστανή ζάχαρη
3 Αβγά
2 Βανίλιες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Ανακατεύουμε τη σόδα με το αλεύρι και το αλάτι.
  • Στο μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη, τα αβγά και τις βανίλιες. Προσθέτουμε το μείγμα με το αλεύρι και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε και τη κουβερτούρα. Πλάθουμε μπαλάκια, τα τοποθετούμε σε ταψί που έχουμε στρώσει λαδόκολλα και τα ψήνουμε για 15 λεπτά στους 200 βαθμούς.

Παρασκευή 25 Μαΐου 2018

ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΜΠΕΪΚΟΝ

ΥΛΙΚΑ
1 Πακέτο μακαρόνια για παστίτσιο
250γρ. Μανιτάρια λευκά
50γρ. Γραβιέρα τριμμένη
1 Κουτί γάλα εβαπορέ
100γρ. Μπέικον
1 Πιπεριά
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Βράζουμε τα μακαρόνια σε άφθονο αλατισμένο νερό και τα σουρώνουμε. Τα απλώνουμε σε ένα πυρίμαχο σκεύος και προσθέτουμε τη γραβιέρα, το μπέικον ψιλοκομμένο, τα μανιτάρια κομμένα στα 4, την πιπεριά κομμένη σε ροδέλες και αλατοπιπερώνουμε.
  • Περιχύνουμε το φαγητό με το γάλα.
  • Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 40 λεπτά. Τα τελευταία 10 λεπτά αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο για να πάρει χρώμα.

Πέμπτη 24 Μαΐου 2018

ΠΑΠΑΡΔΕΛΕΣ ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ

ΥΛΙΚΑ
500γρ. Παπαρδέλες
500γρ. Λουκάνικο χωριάτικο κομμένο σε ροδέλες
1 Πιπεριά ψιλοκομμένο
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 Κουταλάκι γλυκού πολτό σκόρδου
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Τσίλι
250γρ. Ντομάτες τριμμένες
1 Κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας
1 Κουταλιά σούπας βαλσάμικο
Τριμμένο πεκορίνο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, τη πιπεριά και το πολτό σκόρδου. Ρίχνουμε το λουκάνικο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να πάρει χρώμα. Σβήνουμε με το βαλσάμικο και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε το τηγάνι και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά.
  • Βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες στο πακέτο να γίνουν al dente. Τα στραγγίζουμε και τα ρίχνουμε στη σάλτσα ανακατεύουμε πολύ καλά, πασπαλίζουμε με το τυρί και σερβίρουμε.

Τετάρτη 23 Μαΐου 2018

ΧΤΑΠΟΔΙ ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ

ΥΛΙΚΑ
1 Χταπόδι (πάνω από κιλό να είναι ή δύο χταπόδια αν είναι μικρά)
2 Δαφνόφυλλα
Λίγους κόκκους μπαχάρι
2 Κουταλιές σούπας μπαλσάμικο
500γρ. Κριθαράκι
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 Ντομάτες ψιλοκομμένες
1 Κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας
Ελαιόλαδο
1 /2 Φλιτζάνι νερό
Θυμάρι
Ρίγανη
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Καθαρίζουμε το χταπόδι και το βάζουμε σε μια κατσαρόλα με τα δαφνόφυλλα, το μπαχάρι και το μπαλσάμικο. Σκεπάζουμε τη κατσαρόλα και τη βάζουμε σε δυνατή φωτιά. Όταν πάρει βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 1 ώρα. 
  • Κατεβάζουμε από τη φωτιά και όταν κρυώσει το κόβουμε σε κομμάτια.
  • Στραγγίζουμε το ζουμί και το κρατάμε στην άκρη.
  • Βάζουμε στη γάστρα  το κριθαράκι και όλα τα υπόλοιπα υλικά και του ζουμί που κρατήσαμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 10 λεπτά. Χαμηλώνουμε στους 180 βαθμούς για άλλα 20 λεπτά και το γιουβέτσι μας είναι έτοιμο.

Τρίτη 22 Μαΐου 2018

ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΛΕΜΟΝΑΤΟΙ

ΥΛΙΚΑ
1/2 Κιλό γίγαντες
Ελαιόλαδο
1 Καρότο κομμένο σε ροδέλες
3 Φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 Κουταλάκι γλυκού πολτό σκόρδου
Λίγο άνηθο ψιλοκομμένο
Λίγο σέλινο ψιλοκομμένο
Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
Αλάτι
Πιπέρι
Χυμό από 1/2 λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Από το προηγούμενο βράδυ βάζουμε το γίγαντες σε ένα μπολ και το γεμίζουμε νερό. Την άλλη μέρα τους στραγγίζουμε και τους βράζουμε σε σκέτο νερό μαζί με το καρότο και τα στραγγίζουμε. Βάζουμε το ελαιόλαδο στη κατσαρόλα και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια, το πολτό σκόρδου, το καρότο και τους γίγαντες. Βάζουμε νερό τόσο όσο να τα σκεπάζει και βράζουμε για 20 λεπτά. Κατόπιν βάζουμε τα μυρωδικά και το χυμό λεμονιού.
  • Αλατοπιπερώνουμε και όταν σωθεί το νερό κατεβάζουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε.

Δευτέρα 21 Μαΐου 2018

ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ

ΥΛΙΚΑ
1 Κιλό μοσχάρι κομμένο σε μερίδες
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Λίγο αλεύρι
1 Κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας
250ml. Χυμό ντομάτας
1 Πιπεριά ψιλοκομμένη
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο
Κανέλα
Μπούκοβο
1 Κουταλιά σούπας πολτό σκόρδου
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Πλένουμε το κρέας, το στεγνώνουμε και το πασπαλίζουμε με αλεύρι. Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο. Τσιγαρίζουμε το κρέας και το αφαιρούμε. Ρίχνουμε τη πιπεριά, το κρεμμύδι, το πολτό σκόρδου, το πελτέ ντομάτας και τα σοτάρουμε. Βάζουμε ξανά το κρέας και ζεστό νερό τόσο όσο να το σκεπάζει.
  • Αλατοπιπερώνουμε, πασπαλίζουμε με τη κανέλα, το μπούκοβο και το χυμό ντομάτας. Σκεπάζουμε τη κατσαρόλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 1 ώρα μέχρι να γίνει το κρέας και να δέσει η σάλτσα.
  • Συνοδεύουμε με ζυμαρικά.

Κυριακή 20 Μαΐου 2018

ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΟΓΚΡΑΤΕΝ

ΥΛΙΚΑ
2 Κολοκυθάκια κομμένα σε φέτες
2 Ντομάτες κομμένες σε φέτες
1 Κρεμμύδι τριμμένο
1 Κουταλάκι πολτό σκόρδου
4 Αβγά χτυπημένα
100γρ. Γραβιέρα τριμμένη
1 Φλιτζάνι γάλα
2 Φρυγανιές τριμμένες
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Πλένουμε καλά τα κολοκυθάκια και τις ντομάτες και τα κόβουμε. Λαδώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος και πασπαλίζουμε με τη φρυγανιά. Κάνουμε μία στρώση με τα κολοκυθάκια και σκεπάζουμε με τις ντομάτες. Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε το κρεμμύδι και το πολτό σκόρδου και το μισό τυρί.
  • Σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα κολοκυθάκια και αλατοπιπερώνουμε. Χτυπάμε σε ένα μπολ τα αβγά με το γάλα. Περιχύνουμε το φαγητό, πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά.

Σάββατο 19 Μαΐου 2018

ΚΕΙΚ ΜΑΣΤΙΧΑΣ

ΥΛΙΚΑ
3 Αβγά
160γρ. Ζάχαρη
150γρ. Αλεύρι
1 Κουταλάκι γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 Κουταλάκι γλυκού μαστίχα κοπανισμένη
170γρ. Βούτυρο λιωμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  • Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μία φόρμα για κέικ.
  • Χτυπάμε στο μίξερ τα αβγά με τη ζάχαρη.
  • Προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι, το μπέικιν και τη μαστίχα. Προσθέτουμε το βούτυρο και συνεχίζουμε το χτύπημα σε χαμηλή ταχύτητα.
  • Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε για 45 λεπτά.
  • Το αφήνουμε για 5-10 λεπτά πριν το ξεφορμάρουμε.

Παρασκευή 18 Μαΐου 2018

ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ

ΥΛΙΚΑ
1 Κιλό κιμά
Λίγο ελαιόλαδο
1 Κρεμμύδι τριμμένο
1 Σφηνάκι ούζο
6 Φρυγανιές τριμμένες
Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 Αβγό
50γρ. Τριμμένη κεφαλογραβιέρα
Αλάτι
Πιπέρι
Ρίγανη
Πάπρικα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε καλά το κρεμμύδι. Το σβήνουμε με το ούζο και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει λίγο.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά και όλα τα υπόλοιπα υλικά.
  • Ζυμώνουμε πολύ καλά. Σκεπάζουμε το μπολ και το βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.
  • Πλάθουμε τα κεφτεδάκια, τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές.

Πέμπτη 17 Μαΐου 2018

ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΦΕΤΑΣ

ΥΛΙΚΑ
500γρ. Ζυμαρικά της αρεσκείας μας
250γρ. Φέτα
250ml. Κρέμα γάλακτος
5 Φέτες μπέικον ψιλοκομμένο
1 Κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 Κουταλάκι γλυκού πολτό σκόρδου
1 Κουταλιά σούπας βούτυρο
Αλάτι
Πιπέρι
Ρίγανη
1 Σφηνάκι λευκό κρασί
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε το βούτυρο να κάψει. Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, το πολτό σκόρδου, τη πιπεριά και το μπέικον και τα σβήνουμε με το κρασί. Ρίχνουμε τη κρέμα γάλακτος και αφήνουμε να πάρει μία βράση. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και τη ρίγανη. Κόβουμε τη φέτα σε μικρά κομμάτια και τη προσθέτουμε στη σάλτσα. Ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα. Βράζουμε τα ζυμαρικά και τα στραγγίζουμε. Ρίχνουμε τα ζυμαρικά στη σάλτσα και ανακατεύουμε καλά.

Τετάρτη 16 Μαΐου 2018

ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΕΣ

ΥΛΙΚΑ
500γρ. Ζυμαρικά της αρεσκείας μας
1 Μελιτζάνα
1 Πιπεριά κόκκινη
1 Πιπεριά πράσινη
1 Πιπεριά πορτοκαλί
2 Λουκάνικα χωριάτικα
350γρ. Φέτα
250γρ. Γραβιέρα
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Βράζουμε τα ζυμαρικά και τα σουρώνουμε. Ψιλοκόβουμε τα λαχανικά και το λουκάνικο σε ροδέλες. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα λαχανικά να μαλακώσουν. Συνεχίζουμε με το λουκάνικο με τηγανίζουμε μέχρι να είναι έτοιμο. Ρίχνουμε τα ζυμαρικά και τα τυριά τριμμένα. Αλατοπιπερώνουμε ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.

Τρίτη 15 Μαΐου 2018

ΖΥΜΑΡΟΠΙΤΑ

ΥΛΙΚΑ
16 Κουταλιές σούπας αλεύρι
2 Φλιτζάνια του καφέ ελαιόλαδο
Αλάτι
3 Αβγά χτυπημένα
1 Ποτήρι νερού γάλα
1/2 Ποτήρι νερού νερό
500γρ. Τυρί φέτα σε τρίματα
1 Αβγό χτυπημένο με λίγο νερό για το τέλος
Λίγο βούτυρο για το ταψί
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά εκτός από τη φέτα μέχρι να έχουμε ένα πηχτό χυλό. Βάζουμε και τη φέτα και ανακατεύουμε καλά.
  • Αλείφουμε με βούτυρο ένα ταψί και ρίχνουμε το μείγμα. Περιχύνουμε το χτυπημένο αβγό.
  • Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 45 λεπτά.

Δευτέρα 14 Μαΐου 2018

ΟΜΕΛΕΤΑ ΜΕ ΜΠΡΟΚΟΛΟ

ΥΛΙΚΑ
4-5 Μπουκετάκια μπρόκολου
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
6 Αβγά
1/2 Φλιτζάνι γάλα
1 Κουταλάκι γλυκού πολτό σκόρδου
3 Κουταλιές σούπας κατίκι
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και το κρεμμύδι. Ρίχνουμε το μπρόκολο το οποίο προηγουμένως έχουμε ζεματίσει σε νερό που βράζει για 3-4 λεπτά.. Χτυπάμε τα αβγά με το γάλα.
  • Προσθέτουμε το πολτό σκόρδου, αλάτι, πιπέρι και τα ρίχνουμε στο τηγάνι.
  • Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε την ομελέτα για 5 λεπτά. Μοιράζουμε μέσα στην ομελέτα το κατίκι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα. Μέχρι να είναι έτοιμη η ομελέτα μας.

Κυριακή 13 Μαΐου 2018

ΣΑΛΑΤΑ ΜΠΡΟΚΟΛΟ ΑΒΟΚΑΝΤΟ

ΥΛΙΚΑ
500γρ. Μπρόκολο σε μπουκετάκια
1 Ώριμο αβοκάντο
1 Αγγούρι κομμένο σε λεπτές φέτες
3 Αβγά βρασμένα σφιχτά
300γρ. Γιαούρτι
Χυμό από 1 λεμόνι
4 Κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
2 Κουταλιές σούπας ξίδι
Αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Ζεματάμε τα μπουκετάκια του μπρόκολου σε αλατισμένο νερό που βράζει. για 5 λεπτά και τα στραγγίζουμε.
  • Όταν κρυώσει το βάζουμε σε σαλατιέρα με το αβοκάντο κομμένο σε κομμάτια, το αγγούρι και τα αβγά που έχουμε κόψει. Αλατίζουμε.
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι με το λεμόνι, το ξίδι και το ελαιόλαδο. Περιχύνουμε με το μείγμα τη σαλάτα ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.

Σάββατο 12 Μαΐου 2018

ΚΟΛΟΚΥΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ

ΥΛΙΚΑ
500γρ. Κολοκύθια τριμμένα
1 Ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1/2 Ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1/2 Ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
2 Φλιτζάνια αλεύρι
1 Καρότο τριμμένο
1 Φλιτζάνι μπύρα
Αλάτι
Πιπέρι
Λάδι για το τηγάνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Βάζουμε τα τριμμένα κολοκυθάκια και το καρότο σε ένα σουρωτήρι και τα αλατίζουμε. Τα πιέζουμε με τα χέρια μας να φύγουν τα υγρά τους. Τα βάζουμε σε λεκάνη.
  • Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα πηχτό χυλό. Σκεπάζουμε τη λεκάνη και αφήνουμε στην άκρη για 30 λεπτά.
  • Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι. Με ένα κουτάλι ρίχνουμε μικρές ποσότητες από το χυλό. Τηγανίζουμε για 5 περίπου λεπτά να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.

Παρασκευή 11 Μαΐου 2018

ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ ΚΑΙ ΜΥΖΗΘΡΑ

ΥΛΙΚΑ
1/2 Κιλό λουκάνικο χωριάτικο
1/2 Κιλό ζυμαρικά της αρεσκείας μας
300γρ. Μυζήθρα τριμμένη
250γρ. Κεφαλοτύρι κομμένο σε κύβους
4 Ντομάτες κομμένες σε ροδέλες
Λίγο βούτυρο
Ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό να γίνουν al dente, τα στραγγίζουμε. Τα ξαναρίχνουμε  στη κατσαρόλα, τα βουτυρώνουμε και ρίχνουμε τη μισή μυζήθρα, ανακατεύουμε καλά. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τηγανίζουμε ελαφρά τις ντομάτες και τα λουκάνικα.
  • Βάζουμε τα ζυμαρικά σε ένα πυρίμαχο σκεύος, απλώνουμε τις ντομάτες και τα λουκάνικα και τελειώνουμε με το κεφαλοτύρι και την υπόλοιπη μυζήθρα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 10 λεπτά.

Πέμπτη 10 Μαΐου 2018

ΠΑΤΑΤΕΣ ΜΕ ΑΒΓΑ ΟΓΚΡΑΤΕΝ

ΥΛΙΚΑ
1 Κιλό πατάτες
4 Αβγά βρασμένα σφικτά
250γρ. Τριμμένο τυρί
100γρ. Μπέικον
400ml. Κρέμα γάλακτος
1 Φλιτζάνι γάλα
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε ροδέλες, τις τηγανίζουμε και τις βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
  • Απλώνουμε μία στρώση πατάτες σε ένα πυρίμαχο σκεύος προσέχουμε να μην αφήσουμε κενά και τις αλατίζουμε.
  • Πασπαλίζουμε με το μισό τυρί και περιχύνουμε με τη μισή κρέμα γάλακτος.
  • Απλώνουμε τα αβγά τα οποία έχουμε κόψει σε ροδέλες, αλατοπιπερώνουμε και από πάνω βάζουμε το μπέικον, βάζουμε τις υπόλοιπες πατάτες (ας μην είναι πολύ στριμωχτά τώρα, δεν μας πειράζει.) Αλατίζουμε και περιχύνουμε με την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος που έχουμε χτυπήσει ελαφρά με το γάλα.
  • Ψήνουμε στους 200 βαθμούς στον αέρα για 30 λεπτά.

Τετάρτη 9 Μαΐου 2018

ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΜΕ ΜΠΡΟΚΟΛΟ ΚΑΙ ΜΠΕΙΚΟΝ

ΥΛΙΚΑ
500γρ. Ζυμαρικά
250γρ. Μπρόκολο σε μπουκετάκια
1 πράσο σε ροδέλες
4 Αβγά
200γρ. Μπέικον ψιλοκομμένο
250γρ. Γραβιέρα τριμμένη
1 Λίτρο γάλα
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε αλατισμένο νερό που βράζει βάζουμε το μπρόκολο για 3 λεπτά.
  • Βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό να γίνουν al dente και τα στραγγίζουμε.
  • Σοτάρουμε το μπέικον σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το πράσο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα.
  • Βάζουμε τα ζυμαρικά σε ένα πυρίμαχο σκεύος, συνεχίζουμε με το μπρόκολο, το πράσο με το μπέικον και ανακατεύουμε. Χτυπάμε τα αβγά με το γάλα αλατοπιπερώνουμε και περιχύνουμε το φαγητό.
  • Πασπαλίζουμε με τη γραβιέρα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά.

Τρίτη 8 Μαΐου 2018

ΡΕΒΙΘΙΑ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ

ΥΛΙΚΑ
1 Καρότο κομμένο σε ροδέλες
500γρ. Ρεβύθια
500ml. Ζωμό λαχανικών
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο
1 Κουταλιά σούπας μαγειρική σόδα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε ένα μπολ βάζουμε από το προηγούμενο βράδυ τα ρεβίθια και το γεμίζουμε με νερό. Την επόμενη μέρα τα σουρώνουμε. Τα βάζουμε σε μπολ με τη σόδα και τα ανακατεύουμε. Μετά από μισή ώρα τα ξεπλένουμε καλά και τα βάζουμε στη γάστρα με όλα τα υπόλοιπα υλικά, τα σκεπάζουμε με νερό και τα ψήνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία για 3 ώρες.

Δευτέρα 7 Μαΐου 2018

ΟΜΕΛΕΤΑ ΦΟΥΡΝΟΥ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

ΥΛΙΚΑ
1 Πατάτα κομμένη σε λεπτά μπαστουνάκια
2 Πιπεριές κομμένες σε ροδέλες
1 Μικρό μπρόκολο σε φουντίτσες βρασμένο
10 Ντοματίνια κομμένα στη με΄ση
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
300γρ. Λευκά μανιτάρια κομμένα στη μέση
300γρ. Κασέρι τριμμένο
Λίγο ελαιόλαδο
6 Αβγά
Ρίγανη
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα λαχανικά μέχρι να μαλακώσουν.
  • Τα μεταφέρουμε σε ένα πυρίμαχο σκεύος και προσθέτουμε το μπρόκολο.
  • Χτυπάμε σε ένα μπολ τα αβγά με το αλατοπίπερο και περιχύνουμε τα λαχανικά.
  • Σκεπάζουμε με το τριμμένο κασέρι και πασπαλίζουμε με τη ρίγανη. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 15 λεπτά.

Κυριακή 6 Μαΐου 2018

ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ

ΥΛΙΚΑ
2 Κιλά μοσχάρι κομμένο σε μερίδες
5 Μελιτζάνες χοντροκομμένες
2 Ντομάτες
Ελαιόλαδο
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 Κουταλιές πολτό σκόρδου
Χυμό από 1/2 λεμόνι
Αλάτι
Πιπέρι
Μαϊντανό ψιλοκομμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το κρέας το αλατίζουμε και βάζουμε νερό τόσο όσο να το σκεπάζει και το βράζουμε για 40 λεπτά. Σε ένα μπολ με νερό και αλάτι βάζουμε τις μελιτζάνες για μία ώρα. Τις σουρώνουμε.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε τις ντομάτες ψιλοκομμένες, το κρεμμύδι, το πολτό σκόρδου, το αλατοπίπερο και το χυμό λεμονιού, ανακατεύουμε. Σουρώνουμε το κρέας και κρατάμε 2 φλιτζάνια από το ζωμό. Βάζουμε το κρέας σε μία γάστρα και τις μελιτζάνες και περιχύνουμε με το μείγμα τις ντομάτας. Προσθέτουμε το ζωμό και περιχύνουμε με ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε και κλείνουμε τη γάστρα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 1 ώρα. Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με λίγο μαϊντανό.

Σάββατο 5 Μαΐου 2018

ΜΕΛΙΤΖΑΝΟΣΑΛΑΤΑ

ΥΛΙΚΑ
4 Μελιτζάνες
Ελαιόλαδο
1 Κουταλιά σούπας πολτό σκόρδου
2 Κουταλιές σούπας ξίδι βαλσάμικο
Αλάτι
Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
50γρ. Φέτα λιωμένη με ένα πιρούνι
Πιπέρι
Λίγο δυόσμο ψιλοκομμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Πλένουμε τις μελιτζάνες, κόβουμε τα κοτσάνια και τις σκουπίζουμε καλά. Τις βάζουμε σε ένα ταψάκι και με ένα πιρούνι τις τρυπάμε από πάνω, τις ψήνουμε για 50 λεπτά στους 200 βαθμούς.
  • Τις αφήνουμε να κρυώσουν και τις καθαρίζουμε. Τις κόβουμε και τις βάζουμε σε ένα μπολ με τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά. 
  • Καλύπτουμε το μπολ και αφήνουμε τη σαλάτα στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες πριν σερβίρουμε.

Παρασκευή 4 Μαΐου 2018

ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΦΕΤΑ

ΥΛΙΚΑ
6 Μελιτζάνες
Λάδι για το τηγάνι
Αλεύρι
6 Ντομάτες
1 Κουταλάκι γλυκού πολτό σκόρδου
Βασιλικό
Ελαιόλαδο
250γρ. Φέτα κομμένη σε κυβάκια
1 Πρέζα ζάχαρη
Αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Κόβουμε τις μελιτζάνες σε ροδέλες, τις αλευρώνουμε και τις τηγανίζουμε.
  • Τις αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
  • Τρίβουμε τις ντομάτες τις βάζουμε σε κατσαρόλα με το ελαιόλαδο το πολτό σκόρδου, τη ζάχαρη και βράζουμε 20 λεπτά. Στο τέλος προσθέτουμε το βασιλικό και το αλάτι.
  • Σε ένα πυρίμαχο σκεύος στρώνουμε τις μελιτζάνες κάθε μία στρώση βάζουμε λίγη σάλτσα και λίγη φέτα μέχρι να τελειώσουν τα υλικά. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά.

Πέμπτη 3 Μαΐου 2018

ΜΕΛΙΤΖΑΝΟΠΙΤΑ

ΥΛΙΚΑ
Ελαιόλαδο
1 Πακέτο φύλλο Βηρυτού
4 Μελιτζάνες
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 Πιπεριά ψιλοκομμένη
400γρ. Λουκάνικο χωριάτικο κομμένο σε κυβάκια
200γρ. Φέτα
1/2 Ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 Αβγά
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Κόβουμε τις μελιτζάνες σε κυβάκια και τις σοτάρουμε σε λίγο λάδι μαζί με το κρεμμύδι . Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το λουκάνικο, μαζί με τη πιπεριά. Το βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα για να μη πάρουμε το λίπος και το βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με τις μελιτζάνες. Προσθέτουμε τη φέτα τριμμένη, τα αβγά, το μαϊντανό και αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε καλά. Λαδώνουμε ένα ταψί και στρώνουμε τα μισά φύλλα τα οποία λαδώνουμε ένα ένα. Απλώνουμε τη γέμιση. Καλύπτουμε με τα υπόλοιπα φύλλα τα οποία λαδώνουμε ένα ένα και αυτά. Χαράζουμε σε κομμάτια, ραντίζουμε με λίγο νερό και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 1 ώρα.

Τετάρτη 2 Μαΐου 2018

ΣΠΑΝΑΚΙ ΟΓΚΡΑΤΕΝ

ΥΛΙΚΑ
1 Κιλό σπανάκι
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 Πράσο σε ροδέλες
1 Κουταλάκι γλυκού πολτό σκόρδου
Ελαιόλαδο
2 Αβγά χτυπημένα
Μοσχοκάρυδο
50γρ. Τσένταρ τριμμένο
1/2 Ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
Αλάτι
Πιπέρι
ΓΙΑ ΤΗ ΜΠΕΣΑΜΕΛ
2 Φλιτζάνι τσαγιού γάλα
4 Κουταλιές σούπας αλεύρι
3 Κουταλιές σούπας βούτυρο
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε μία κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο. Προσθέτουμε το αλεύρι και το καβουρδίζουμε. Ρίχνουμε το γάλα, ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η κρέμα. Αλατοπιπερώνουμε και κατεβάζουμε από τη φωτιά.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μία κατσαρόλα. Ρίχνουμε το κρεμμύδι και το πράσο και τα σοτάρουμε.
  • Προσθέτουμε το πολτό σκόρδου και το σπανάκι και ανακατεύουμε. Αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά ρίχνουμε τα αβγά, το μισό τυρί, τον άνηθο και και 2 κουταλιές από τη μπεσαμέλ και ανακατεύουμε.
  • Αδειάζουμε το σπανάκι σε ένα πυρίμαχο και καλύπτουμε με τη μπεσαμέλ. Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί και ψήνουμε για 20 λεπτά.

Τρίτη 1 Μαΐου 2018

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΓΙΑΟΥΡΤΙ

ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
1 Αβγό
200γρ. Αλεύρι
8 Κουταλιές της σούπας κρύο νερό
Αλάτι
100γρ, Βούτυρο
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
2 Φιλέτα κοτόπουλου κομμένα σε μπουκιές
250γρ. Γιαούρτι
Μουστάρδα
1 Κρεμμύδι τριμμένο
1 Ποτήρι κρασιού λευκό κρασί
250γρ. Τυρί φέτα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για βάση μέχρι να έχουμε μία ζύμη που να μη κολλάει στα χέρια. Τυλίγουμε τη ζύμη με μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
  • Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και στη συνέχεια προσθέτουμε το κοτόπουλο, συνεχίζουμε το σοτάρισμα και στο τέλος σβήνουμε με το κρασί. Ανακατεύουμε το γιαούρτι με τη μουστάρδα. Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και βάζουμε το μείγμα με το γιαούρτι, ανακατεύουμε και βάζουμε τη φέτα που έχουμε τρίψει.
  • Απλώνουμε τη ζύμη σε μία ταρτιέρα και βάζουμε τη γέμιση. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά.