ΥΛΙΚΑ
1 Κιλό σπανάκι
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 Πράσο σε ροδέλες
1 Κουταλάκι γλυκού πολτό σκόρδου
Ελαιόλαδο
2 Αβγά χτυπημένα
Μοσχοκάρυδο
50γρ. Τσένταρ τριμμένο
1/2 Ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
Αλάτι
Πιπέρι
ΓΙΑ ΤΗ ΜΠΕΣΑΜΕΛ
2 Φλιτζάνι τσαγιού γάλα
4 Κουταλιές σούπας αλεύρι
3 Κουταλιές σούπας βούτυρο
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1 Κιλό σπανάκι
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 Πράσο σε ροδέλες
1 Κουταλάκι γλυκού πολτό σκόρδου
Ελαιόλαδο
2 Αβγά χτυπημένα
Μοσχοκάρυδο
50γρ. Τσένταρ τριμμένο
1/2 Ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
Αλάτι
Πιπέρι
ΓΙΑ ΤΗ ΜΠΕΣΑΜΕΛ
2 Φλιτζάνι τσαγιού γάλα
4 Κουταλιές σούπας αλεύρι
3 Κουταλιές σούπας βούτυρο
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε μία κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο. Προσθέτουμε το αλεύρι και το καβουρδίζουμε. Ρίχνουμε το γάλα, ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η κρέμα. Αλατοπιπερώνουμε και κατεβάζουμε από τη φωτιά.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μία κατσαρόλα. Ρίχνουμε το κρεμμύδι και το πράσο και τα σοτάρουμε.
- Προσθέτουμε το πολτό σκόρδου και το σπανάκι και ανακατεύουμε. Αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά ρίχνουμε τα αβγά, το μισό τυρί, τον άνηθο και και 2 κουταλιές από τη μπεσαμέλ και ανακατεύουμε.
- Αδειάζουμε το σπανάκι σε ένα πυρίμαχο και καλύπτουμε με τη μπεσαμέλ. Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί και ψήνουμε για 20 λεπτά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: