ΥΛΙΚΑ
1 Χταπόδι (πάνω από κιλό να είναι ή δύο χταπόδια αν είναι μικρά)
2 Δαφνόφυλλα
Λίγους κόκκους μπαχάρι
2 Κουταλιές σούπας μπαλσάμικο
500γρ. Κριθαράκι
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 Ντομάτες ψιλοκομμένες
1 Κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας
Ελαιόλαδο
1 /2 Φλιτζάνι νερό
Θυμάρι
Ρίγανη
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1 Χταπόδι (πάνω από κιλό να είναι ή δύο χταπόδια αν είναι μικρά)
2 Δαφνόφυλλα
Λίγους κόκκους μπαχάρι
2 Κουταλιές σούπας μπαλσάμικο
500γρ. Κριθαράκι
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 Ντομάτες ψιλοκομμένες
1 Κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας
Ελαιόλαδο
1 /2 Φλιτζάνι νερό
Θυμάρι
Ρίγανη
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Καθαρίζουμε το χταπόδι και το βάζουμε σε μια κατσαρόλα με τα δαφνόφυλλα, το μπαχάρι και το μπαλσάμικο. Σκεπάζουμε τη κατσαρόλα και τη βάζουμε σε δυνατή φωτιά. Όταν πάρει βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 1 ώρα.
- Κατεβάζουμε από τη φωτιά και όταν κρυώσει το κόβουμε σε κομμάτια.
- Στραγγίζουμε το ζουμί και το κρατάμε στην άκρη.
- Βάζουμε στη γάστρα το κριθαράκι και όλα τα υπόλοιπα υλικά και του ζουμί που κρατήσαμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 10 λεπτά. Χαμηλώνουμε στους 180 βαθμούς για άλλα 20 λεπτά και το γιουβέτσι μας είναι έτοιμο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: