ΥΛΙΚΑ
2 Αρνίσια μπούτια
2 Κουταλιές της σούπας πολτό σκόρδου
2 Κιλά πατάτες
2 Κουταλιές σούπας μουστάρδα
Χυμό από 2 λεμόνια
Ελαιόλαδο
Ρίγανη
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
2 Αρνίσια μπούτια
2 Κουταλιές της σούπας πολτό σκόρδου
2 Κιλά πατάτες
2 Κουταλιές σούπας μουστάρδα
Χυμό από 2 λεμόνια
Ελαιόλαδο
Ρίγανη
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
- Πλένουμε και στεγνώνουμε το κρέας. Το αλατοπιπερώνουμε. Το αλείφουμε με το πολτό σκόρδου.
- Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες. Τις βάζουμε στο ταψί και από πάνω το κρέας.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη μουστάρδα, το χυμό λεμονιού, τη ρίγανη, αλάτι, πιπέρι και λίγο νερό και περιχύνουμε το φαγητό.
- Σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 1 ώρα.
- Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 170 βαθμούς αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για άλλη 1 ώρα και 30 λεπτά, ενώ παράλληλα γυρίζουμε το κρέας και ανακατεύουμε τις πατάτες σε περίπτωση που χρειαστεί συμπληρώνουμε ζεστό νερό.