ΥΛΙΚΑ
1 1/2 Φλιτζάνι τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
1 1/2 Φλιτζάνι τσαγιού σιμιγδάλι χοντρό
1 1/2 Φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
1 Κουταλιά της σούπας μπέικιν πάουντερ
1/2 Κουταλάκι του γλυκού σόδα μαγειρικής
3 Φλιτζάνια τσαγιού χυμό πορτοκάλι
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1/2 Κουταλάκι γλυκού μαστίχα κοπανισμένη
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
1 1/2 Ποτήρι ζάχαρη
1 1/2 Ποτήρι νερό
Χυμό από 1 λεμόνι
Φλούδα από 1 λεμόνι
3 Βανίλιες
2 Κουταλιές της σούπας γλυκόζη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1 1/2 Φλιτζάνι τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
1 1/2 Φλιτζάνι τσαγιού σιμιγδάλι χοντρό
1 1/2 Φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
1 Κουταλιά της σούπας μπέικιν πάουντερ
1/2 Κουταλάκι του γλυκού σόδα μαγειρικής
3 Φλιτζάνια τσαγιού χυμό πορτοκάλι
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1/2 Κουταλάκι γλυκού μαστίχα κοπανισμένη
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
1 1/2 Ποτήρι ζάχαρη
1 1/2 Ποτήρι νερό
Χυμό από 1 λεμόνι
Φλούδα από 1 λεμόνι
3 Βανίλιες
2 Κουταλιές της σούπας γλυκόζη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε πολύ καλά όλα τα υλικά. Το σκεπάζουμε και το αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 4 ώρες.
- Λαδώνουμε ένα ταψί 30εκ. και απλώνουμε το μείγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά. Κόβουμε σε κομμάτια και σε κάθε κομμάτι βάζουμε από ένα αμύγδαλο ξεφλουδισμένο και ψημένο
- Βράζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι για 10 λεπτά και περιχύνουμε το κρύο γλυκό με το καυτό σιρόπι. Πασπαλίζουμε με κανέλα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: