Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2019

ΠΑΠΟΥΤΣΑΚΙΑ

ΥΛΙΚΑ
4 Μελιτζάνες
Λίγο ελαιόλαδο
Θυμάρι
Αλάτι
Πιπέρι
ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΙΜΑ
500γρ. Κιμά
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 Κουταλάκι γλυκού πολτό σκόρδου
Ελαιόλαδο
1 Καρότο τριμμένο
1 Κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας
1 Σφηνάκι κονιάκ
2 Ντομάτες τριμμένες
1 Δαφνόφυλλο
1 Ξυλαράκι κανέλας
ΓΙΑ ΤΗ ΜΠΕΣΑΜΕΛ
2 Κουταλιές σούπας αλεύρι
2 Κουταλιές σούπας βούτυρο
1/2 Λίτρο γάλα φρέσκο
1 Αβγό
Αλάτι
Πιπέρι
1 Πρέζα μοσχοκάρυδο
Λίγο κεφαλοτύρι τριμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Πλένουμε και κόβουμε τις μελιτζάνες στη μέση κατά μήκος.
  • Χαράζουμε τη σάρκα και τις βάζουμε σε μία λαμαρίνα. Περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι και θυμάρι. Τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά. 
  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και σοτάρουμε τον κιμά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το πολτό σκόρδου και το καρότο. Ρίχνουμε τον πελτέ και ανακατεύουμε. Σβήνουμε με το κονιάκ. Ρίχνουμε τις ντομάτες, αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε σε σιγανή φωτιά για 20 λεπτά. 
  • 5 λεπτά πριν το τέλος βάζουμε το δαφνόφυλλο και τη κανέλα. Όταν κατεβάσουμε από τη φωτιά τα αφαιρούμε.
  • Σε μία κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε το αλεύρι.
  • Ανακατεύουμε με σύρμα μέχρι να ενωθούν τα υλικά. και προσθέτουμε το γάλα. 
  • Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε το μοσχοκάρυδο, ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η κρέμα. 
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά.
  • Προσθέτουμε το αβγό χτυπημένο και το τριμμένο τυρί.
  • Ανακατεύουμε.
  • Γεμίζουμε τις μελιτζάνες με τον κιμά. Και από πάνω απλώνουμε τη μπεσαμέλ.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα για 40 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: