ΥΛΙΚΑ
Χυμό από 6 πορτοκάλια
1 Κούπας ζάχαρη
1 Κούπα σταφίδες
1 Κούπα καρυδόψιχα
1 Κουταλιά σούπας ελαιόλαδο
1 Κουταλάκι γλυκού κανέλα
1 Κουταλάκι γλυκού γαρύφαλλο
1 Ποτηράκι του κρασιού κονιάκ
1/2 Κουταλάκι γλυκού σόδα μαγειρική
Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
750γρ. Αλεύρι
Ζάχαρη άχνη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χυμό από 6 πορτοκάλια
1 Κούπας ζάχαρη
1 Κούπα σταφίδες
1 Κούπα καρυδόψιχα
1 Κουταλιά σούπας ελαιόλαδο
1 Κουταλάκι γλυκού κανέλα
1 Κουταλάκι γλυκού γαρύφαλλο
1 Ποτηράκι του κρασιού κονιάκ
1/2 Κουταλάκι γλυκού σόδα μαγειρική
Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
750γρ. Αλεύρι
Ζάχαρη άχνη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ανακατεύουμε το χυμό με τη ζάχαρη μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
- Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, την κανέλα, το γαρύφαλλο, τη καρυδόψιχα και το ξύσμα. Μέσα στο κονιάκ διαλύουμε τη σόδα και τη ρίχνουμε στα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε το αλεύρι και τις σταφίδες και ανακατεύουμε πολύ καλά. Βάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψί και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για μία ώρα. Όταν κρυώσει πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: