ΥΛΙΚΑ- Ελαιόλαδο
- 50γρ. Μπέικον ψιλοκομμένο
- 1 Κουταλάκι πολτό σκόρδου
- Μπούκοβο
- 1 Ποτήρι κρασιού λευκό κρασί
- 1 Κονσέρβα ντοματάκια ψιλοκομμένα
- 50γρ. Κάππαρη
- 1/2 Κιλό μακαρόνια
- Αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βράζουμε τα μακαρόνια να είναι al dente.
- Σε τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο. Σοτάρουμε το μπέικον. Προσθέτουμε το πολτό σκόρδου και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το μπούκοβο και ανακατεύουμε.
- Σβήνουμε με το κρασί. Ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τα ντοματάκια. Αλατίζουμε. Ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά να αρχίζει να πήζει και ρίχνουμε την κάππαρη που έχουμε ξεπλύνει με νερό.
- Ρίχνουμε τα μακαρόνια. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε αμέσως.
ΥΛΙΚΑ- Ελαιόλαδο
- 550γρ. Πιπεριές πράσινες και κόκκινες κομμένες σε κύβους
- 200γρ. Κολοκυθάκια κομμένα σε κυβάκια
- 1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 2 Φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 2 Αβγά
- 160γρ. Φέτα θρυμματισμένη
- 100γρ. Γραβιέρα τριμμένη
- Θυμάρι
- 1 Πακέτο χωριάτικο φύλλο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις πιπεριές.
- Προσθέτουμε τα κολοκυθάκια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Ρίχνουμε το κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια, ανακατεύουμε. Τα αφήνουμε να κρυώσουν.
- Προσθέτουμε τα αβγά, τη φέτα, τη γραβιέρα, το θυμάρι αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.
- Λαδώνουμε ένα ταψί και στρώνουμε ένα φύλλο, το λαδώνουμε.
- Απλώνουμε άλλα δύο φύλλα τα οποία και λαδώνουμε. Απλώνουμε το μείγμα και καλύπτουμε με τα υπόλοιπα φύλλα τα οποία λαδώνουμε και αυτά.
- Χαράζουμε και ψήνουμε στους 180 βαθμούς και ψήνουμε για 1 ώρα.
ΥΛΙΚΑ- 1 Κιλό χοιρινό κομμένο σε μερίδες
- 1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- Μπαχάρι
- 1 Σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη
- Πιπέρι
- Δενδρολίβανο
- 1 Φύλλο δάφνης
- 1/2 Ποτήρι κρασιού λευκό κρασί
- 2 Κουταλιές σούπας μουστάρδα
- 1 Κουταλιά σούπας αλεύρι
- Ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρέας.
- Το αφαιρούμε και βάζουμε το κρεμμύδι, τη δάφνη, το πιπέρι, το μπαχάρι, το δενδρολίβανο και το σκόρδου και ανακατεύουμε.
- Σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε τη μουστάρδα και μία κουταλιά σούπας αλεύρι και ανακατεύουμε.
- Ρίχνουμε ένα λίτρο ζεστό νερό, βάζουμε ξανά το κρέας και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για λίγο παραπάνω από μία ώρα.
- Σερβίρουμε με ρύζι μπασμάτι.
ΥΛΙΚΑ- 500γρ. Πένες
- Ελαιόλαδο
- 2 Κονσέρβες τόνο σε νερό
- 1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 Φινόκιο ψιλοκομμένο
- Λίγο δυόσμο
- 1 Κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας
- Λίγο σκόρδο σε σκόνη
- 2 Ντομάτες τριμμένες
- Αλάτι
- Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το φινόκιο.
- Προσθέτουμε τον τόνο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα.
- Ρίχνουμε το σκόρδο, προσθέτουμε τον πελτέ και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε την ντομάτα, τον δυόσμο, αλάτι και πιπέρι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 15 λεπτά.
- Βράζουμε τις πένες σε άφθονο αλατισμένο νερό να είναι al dente.
- Ρίχνουμε τα ζυμαρικά στη σάλτσα και λίγο από το νερό που έβρασαν (μία κουτάλα), ανακατεύουμε καλά και κατεβάζουμε από τη φωτιά.