Κυριακή 28 Αυγούστου 2022

ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΑΜΑΤΡΙΤΣΙΑΝΑ

 ΥΛΙΚΑ

  • Ελαιόλαδο
  • 50γρ. Μπέικον ψιλοκομμένο
  • 1 Κουταλάκι πολτό σκόρδου
  • Μπούκοβο
  • 1 Ποτήρι κρασιού λευκό κρασί
  • 1 Κονσέρβα ντοματάκια ψιλοκομμένα
  • 50γρ. Κάππαρη
  • 1/2 Κιλό μακαρόνια
  • Αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Βράζουμε τα μακαρόνια να είναι al dente.
  • Σε τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο. Σοτάρουμε το μπέικον. Προσθέτουμε το πολτό σκόρδου και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το μπούκοβο και ανακατεύουμε.
  • Σβήνουμε με το κρασί. Ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τα ντοματάκια. Αλατίζουμε. Ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά να αρχίζει να πήζει και ρίχνουμε την κάππαρη που έχουμε ξεπλύνει με νερό.
  • Ρίχνουμε τα μακαρόνια. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε αμέσως.

Τετάρτη 24 Αυγούστου 2022

ΠΙΠΕΡΟΠΙΤΑ

 ΥΛΙΚΑ

  • Ελαιόλαδο
  • 550γρ. Πιπεριές πράσινες και κόκκινες κομμένες σε κύβους
  • 200γρ. Κολοκυθάκια κομμένα σε κυβάκια
  • 1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 2 Φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 2 Αβγά
  • 160γρ. Φέτα θρυμματισμένη 
  • 100γρ. Γραβιέρα τριμμένη
  • Θυμάρι
  • 1 Πακέτο χωριάτικο φύλλο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις πιπεριές.
  • Προσθέτουμε τα κολοκυθάκια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Ρίχνουμε το κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια, ανακατεύουμε. Τα αφήνουμε να κρυώσουν.
  • Προσθέτουμε τα αβγά, τη φέτα, τη γραβιέρα, το θυμάρι αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.
  • Λαδώνουμε ένα ταψί και στρώνουμε ένα φύλλο, το λαδώνουμε.
  • Απλώνουμε άλλα δύο φύλλα τα οποία και λαδώνουμε. Απλώνουμε το μείγμα και καλύπτουμε με τα υπόλοιπα φύλλα τα οποία λαδώνουμε και αυτά.
  • Χαράζουμε και ψήνουμε στους 180 βαθμούς και ψήνουμε για 1 ώρα.

Κυριακή 14 Αυγούστου 2022

ΧΟΙΡΙΝΟ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΣ

 ΥΛΙΚΑ

  • 1 Κιλό χοιρινό κομμένο σε μερίδες
  • 1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • Μπαχάρι
  • 1 Σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη
  • Πιπέρι
  • Δενδρολίβανο
  • 1 Φύλλο δάφνης
  • 1/2 Ποτήρι κρασιού λευκό κρασί
  • 2 Κουταλιές σούπας μουστάρδα
  • 1 Κουταλιά σούπας αλεύρι
  • Ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρέας.
  • Το αφαιρούμε και βάζουμε το κρεμμύδι, τη δάφνη, το πιπέρι, το μπαχάρι, το δενδρολίβανο και το σκόρδου και ανακατεύουμε.
  • Σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε τη μουστάρδα και μία κουταλιά σούπας αλεύρι και ανακατεύουμε.
  • Ρίχνουμε ένα λίτρο ζεστό νερό, βάζουμε ξανά το κρέας και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για λίγο παραπάνω από μία ώρα.
  • Σερβίρουμε με ρύζι μπασμάτι.


Πέμπτη 11 Αυγούστου 2022

ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΤΟΝΟ

 ΥΛΙΚΑ

  • 500γρ. Πένες
  • Ελαιόλαδο
  • 2 Κονσέρβες τόνο σε νερό
  • 1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 Φινόκιο ψιλοκομμένο
  • Λίγο δυόσμο
  • 1 Κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας
  • Λίγο σκόρδο σε σκόνη
  • 2 Ντομάτες τριμμένες
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το φινόκιο.
  • Προσθέτουμε τον τόνο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα.
  • Ρίχνουμε το σκόρδο, προσθέτουμε τον πελτέ και ανακατεύουμε.
  • Προσθέτουμε την ντομάτα, τον δυόσμο, αλάτι και πιπέρι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 15 λεπτά.
  • Βράζουμε τις πένες σε άφθονο αλατισμένο νερό να είναι al dente.
  • Ρίχνουμε τα ζυμαρικά στη σάλτσα και λίγο από το νερό που έβρασαν (μία κουτάλα), ανακατεύουμε καλά και κατεβάζουμε από τη φωτιά.