- 500γρ. Πένες
- Ελαιόλαδο
- 2 Κονσέρβες τόνο σε νερό
- 1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 Φινόκιο ψιλοκομμένο
- Λίγο δυόσμο
- 1 Κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας
- Λίγο σκόρδο σε σκόνη
- 2 Ντομάτες τριμμένες
- Αλάτι
- Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το φινόκιο.
- Προσθέτουμε τον τόνο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα.
- Ρίχνουμε το σκόρδο, προσθέτουμε τον πελτέ και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε την ντομάτα, τον δυόσμο, αλάτι και πιπέρι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 15 λεπτά.
- Βράζουμε τις πένες σε άφθονο αλατισμένο νερό να είναι al dente.
- Ρίχνουμε τα ζυμαρικά στη σάλτσα και λίγο από το νερό που έβρασαν (μία κουτάλα), ανακατεύουμε καλά και κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: