ΥΛΙΚΑ
1 Κιλό θράψαλα
1/2 Κιλό κριθαράκι
1 Ποτήρι χυμό ντομάτας
Ρίγανη
Μπούκοβο
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 Κουταλιά σούπας πολτό σκόρδου
1 Κουταλιά σούπας μουστάρδα
Αλάτι
Πιπέρι
1 Σφηνάκι ξύδι
Ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1 Κιλό θράψαλα
1/2 Κιλό κριθαράκι
1 Ποτήρι χυμό ντομάτας
Ρίγανη
Μπούκοβο
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 Κουταλιά σούπας πολτό σκόρδου
1 Κουταλιά σούπας μουστάρδα
Αλάτι
Πιπέρι
1 Σφηνάκι ξύδι
Ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Πλένουμε τα θράψαλα, τα καθαρίζουμε και τα κόβουμε σε κομμάτια. Σε αντικολλητική κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το πολτό σκόρδου. Βάζουμε τα θράψαλα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Σβήνουμε με το ξύδι. Περιμένουμε δύο λεπτά και ρίχνουμε το χυμό ντομάτας, τη ρίγανη το μπούκοβο, τη μουστάρδα, αλάτι και πιπέρι. Βάζουμε λίγο ζεστό νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 30 λεπτά.
- Προσθέτουμε το κριθαράκι και ζεστό νερό, ανακατεύουμε κατά διαστήματα και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά ακόμη. Αν χρειαστεί συμπληρώνουμε ζεστό νερό μέχρι να γίνει το κριθαράκι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: