ΥΛΙΚΑ
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 Κουταλάκι πολτό σκόρδου
750γρ. Γαρίδες
2 Κουταλιές σούπας πελτέ ντομάτας
500γρ. Ντοματίνια κομμένα στη μέση
500γρ. Μακαρόνια
Αλάτι
Πιπέρι
Βασιλικό
Ελαιόλαδο
Μαϊντανό ψιλοκομμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 Κουταλάκι πολτό σκόρδου
750γρ. Γαρίδες
2 Κουταλιές σούπας πελτέ ντομάτας
500γρ. Ντοματίνια κομμένα στη μέση
500γρ. Μακαρόνια
Αλάτι
Πιπέρι
Βασιλικό
Ελαιόλαδο
Μαϊντανό ψιλοκομμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Πλένουμε τις γαρίδες και τις καθαρίζουμε από το κεφάλι και το κέλυφος.
- Βάζουμε τα κεφάλια και τα κελύφη να βράσουν για 10 λεπτά σε αλατισμένο νερό.
- Τα σουρώνουμε και κρατάμε τα ζωμό για να βράσουμε τα μακαρόνια.
- Σ ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε μέσα τις γαρίδες, να σοταριστούν. Τις βγάζουμε σ ένα πιάτο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, προσθέτουμε το πολτό σκόρδου και ρίχνουμε τον πελτέ ντομάτας. Τον ανακατεύουμε να σοταριστεί προσθέτουμε τα ντοματίνια και ανακατεύουμε. Αλατοπιπερώνουμε, πασπαλίζουμε με το βασιλικό και χαμηλώνουμε τη φωτιά, να σιγοβράσει η σάλτσα.
- Βράζουμε τα μακαρόνια στο ζωμό από τις γαρίδες. Όταν είναι έτοιμα τα παίρνουμε με τσιμπίδα και τα ρίχνουμε το τηγάνι με τη σάλτσα. Προσθέτουμε τις γαρίδες και ανακατεύουμε. Πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό και σερβίρουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: