ΥΛΙΚΑ
150γρ. Μπέικον κομμένο σε κύβους
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 Κουταλάκι πολτό σκόρδου
Θυμάρι
600γρ. Μοσχάρι κομμένο σε μερίδες
500γρ. Μανιτάρια κομμένα σε φέτες
2 Κουταλιές σούπας πελτέ
2 Κουταλιές σούπας αλεύρι
1 Φλιτζάνι κόκκινο κρασί
1 Φύλλο δάφνης
1 Φλιτζάνι ζωμό βοδινού
Πιπέρι
Αλάτι
Ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
150γρ. Μπέικον κομμένο σε κύβους
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 Κουταλάκι πολτό σκόρδου
Θυμάρι
600γρ. Μοσχάρι κομμένο σε μερίδες
500γρ. Μανιτάρια κομμένα σε φέτες
2 Κουταλιές σούπας πελτέ
2 Κουταλιές σούπας αλεύρι
1 Φλιτζάνι κόκκινο κρασί
1 Φύλλο δάφνης
1 Φλιτζάνι ζωμό βοδινού
Πιπέρι
Αλάτι
Ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε μία αντικολλητική κατσαρόλα σοτάρουμε το μπέικον και μετά το βγάζουμε σ ένα πιάτο. Στην ίδια κατσαρόλα προσθέτουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι. Συμπληρώνουμε το πολτό σκόρδου και το θυμάρι και ανακατεύουμε.
- Συνεχίζουμε βάζοντας στη κατσαρόλα το κρέας και τα μανιτάρια. Ανακατεύουμε σε δυνατή φωτιά και πασπαλίζουμε με το αλεύρι. Προσθέτουμε το πελτέ ντομάτας, το φύλλο δάφνης και σβήνουμε με το κρασί. Ρίχνουμε το ζωμό, αλατοπιπερώνουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Μαγειρεύουμε για 45 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.
- Συνοδεύουμε με πατάτες φούρνου ή πουρέ πατάτας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: