ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
600ΓΡ. Ζάχαρη
400ml. Νερό
60γρ. Γλυκόζη
1 Ξύλο κανέλας
3 Γαρύφαλλα
1 Πορτοκάλι κομμένο στη μέση
ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΑΚΛΑΒΑ
500γρ. Φύλλα Κρούστας
400γρ. Βούτυρο λιωμένο
1 Κουταλιά σούπας κανέλα
1 Κουταλάκι γλυκού γαρύφαλλο
400γρ. Καρύδια τριμμένη (μπορείτε να βάλετε και αμύγδαλα)
50γρ. Τριμμένη φρυγανιά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
600ΓΡ. Ζάχαρη
400ml. Νερό
60γρ. Γλυκόζη
1 Ξύλο κανέλας
3 Γαρύφαλλα
1 Πορτοκάλι κομμένο στη μέση
ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΑΚΛΑΒΑ
500γρ. Φύλλα Κρούστας
400γρ. Βούτυρο λιωμένο
1 Κουταλιά σούπας κανέλα
1 Κουταλάκι γλυκού γαρύφαλλο
400γρ. Καρύδια τριμμένη (μπορείτε να βάλετε και αμύγδαλα)
50γρ. Τριμμένη φρυγανιά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι σε κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά. Όταν αρχίσει να βράζει και λιώσει η ζάχαρη το κατεβάζουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε στην άκρη.
- Ανακατεύουμε τα καρύδια με την κανέλα και το γαρύφαλλο και τη φρυγανιά. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 150 βαθμούς στον αέρα. Βουτυρώνουμε καλά ένα ταψί απλώνουμε τρία φύλλα τα οποία τα βουτυρώνουμε ένα ένα. Ρίχνουμε λίγη γέμιση και συνεχίζουμε με ένα φύλλο κάθε φορά το οποίο βουτυρώνουμε και ρίχνουμε από μία χούφτα γέμιση. Στο τέλος και αφού μας έχουν μείνει τρία φύλλα τα στρώνουμε επάνω στο γλυκό χωρίς να βάλουμε γέμιση ενώ δεν ξεχνάμε να τα βουτυρώσουμε. Γυρνάμε τις άκρες των φύλλων προς τα μέσα και περιχύνουμε με το λιωμένο βούτυρο που μας έχει μείνει. Το βάζουμε στο ψυγείο για 20 λεπτά και κατόπιν το χαράζουμε σε κομμάτια όχι μέχρι κάτω. Στο κέντρο από κάθε κομμάτι καρφώνουμε ένα γαρύφαλλο.
- Ψήνουμε για περίπου 2 ώρες και το περιχύνουμε με το κρύο σιρόπι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: