ΥΛΙΚΑ
1/2 Κιλό μύδια
Ελαιόλαδο
Λίγη μαργαρίνη
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
750γρ. Ντομάτες
Χυμό από 1 λεμόνι
1 Ποτήρι κρασιού λευκό κρασί
Ρίγανη
1 Κουταλιά σούπας πολτό σκόρδου
Αλάτι
Πιπέρι
1/2 Κιλό μακαρόνια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1/2 Κιλό μύδια
Ελαιόλαδο
Λίγη μαργαρίνη
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
750γρ. Ντομάτες
Χυμό από 1 λεμόνι
1 Ποτήρι κρασιού λευκό κρασί
Ρίγανη
1 Κουταλιά σούπας πολτό σκόρδου
Αλάτι
Πιπέρι
1/2 Κιλό μακαρόνια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Καθαρίζουμε τα μύδια και τα πλένουμε με μπόλικο νερό. Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε τα μύδια. Τα βράζουμε μέχρι ν ανοίξουν και χωρίζουμε τη ψίχα από το κέλυφος, αν θέλουμε κρατάμε μερικά για τη διακόσμηση του πιάτου. Σουρώνουμε το ζωμό και τον αφήνουμε στην άκρη.
- Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε τη μαργαρίνη και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το πολτό σκόρδου. Ρίχνουμε και τις ντομάτες τις οποίες έχουμε κόψει σε κυβάκια. Ρίχνουμε το ζωμό από τα μύδια, το κρασί και το χυμό λεμονιού. Προσθέτουμε τα μύδια, πασπαλίζουμε με ρίγανη και αλατοπιπερώνουμε. Βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες στο πακέτο τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε στη κατσαρόλα με τη σάλτσα και ανακατεύουμε καλά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: