- 1 Κουνουπίδι
- 4 Αβγά
- 50γρ. Βούτυρο
- 30γρ. Αλεύρι
- 1 Ποτήρι γάλα
- 200γρ. Γραβιέρα τριμμένη
- 1 Πρέζα μοσχοκάρυδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Καθαρίζουμε και πλένουμε το κουνουπίδι, το βράζουμε σε αλατισμένο νερό, το κόβουμε σε κομμάτια και το στραγγίζουμε. Σε κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά λιώνουμε το βούτυρο, προσθέτουμε το αλεύρι και το σοτάρουμε. Ρίχνουμε το γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει.
- Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη γραβιέρα, τα αβγά χτυπημένα. Ανακατεύουμε. Βάζουμε το κουνουπίδι, αλάτι, πιπέρι, το μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε καλά.
- Αδειάζουμε το μείγμα σε πυρίμαχο, βουτυρωμένο σκεύος. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 45 λεπτά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: