ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
- 500 γρ. Νερό
- 600 γρ. Ζάχαρη κρυσταλλική
Φλούδα, από 1 λεμόνι- 1 Ξυλάκι κανέλας
- 1 κ.σ. μέλι
- ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ
- 500γρ. Φύλλο κανταϊφι
- 150γρ. Βούτυρο λιωμένο
- ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
- 1 Λίτρο γάλα
- 200 γρ. Ζάχαρη κρυσταλλική
- 1 Βανίλια
- 6 Κρόκους
- 100 γρ. Κορν φλάουρ
- 100 γρ.Βούτυρο, παγωμένο
- ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΝΤΙΓΗ
- 500ml. Κρέμα γάλακτος
- 1 Βανίλια
- 50γρ. Ζάχαρη άχνη
- Χοντροκομμένο καβουρδισμένο αμύγδαλο για διακόσμηση
- ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε κατσαρόλα βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι, εκτός από το μέλι. Μόλις αρχίσει να βράζει προσθέτουμε το μέλι και μόλις λιώσει κατεβάζουμε από την φωτιά και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς.
- Ξάνουμε το κανταϊφι πολύ καλά.
- Βουτυρώνουμε ένα ταψί 25χ35 και στρώνουμε το 1/3 από το φύλλο, ρίχνουμε το 1/3 από το βούτυρο και κάνουμε το ίδιο μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.
- Ψήνουμε για 50 λεπτά.
- Μόλις το βγάλουμε από το φούρνο το σιροπιάζουμε.
- Σε κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά βάζουμε τα 900ml. από το γάλα, 100γρ. ζάχαρη και τη βανίλια.
- Σε μπολ βάζουμε την υπόλοιπη ζάχαρη και τους κρόκους. Χτυπάμε με σύρμα, προσθέτουμε το υπόλοιπο γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
- Προσθέτουμε το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε καλά.
- Παίρνουμε μία κουτάλα από το ζεστό γάλα και τη ρίχνουμε στο μπολ ανακατεύουμε πολύ καλά και ρίχνουμε το μείγμα στην κατσαρόλα.
- Ανακατεύουμε μέχρι να πήξει.
- Κατεβάζουμε από τη φωτιά και βάζουμε το βούτυρο, ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
- Απλώνουμε την κρέμα επάνω από το κανταϊφι.
- Καλύπτουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες.
- Στο μίξερ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος την βανίλια και την άχνη μέχρι να γίνει σαντιγή.
- Την απλώνουμε επάνω από το γλυκό και πασπαλίζουμε με τα αμύγδαλα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: