Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2021

ΧΟΡΙΝΟ ΜΕ ΦΑΣΟΛΙΑ

 ΥΛΙΚΑ

  • 150γρ. Βούτυρο
  • Κόκκινο πιπέρι
  • 2 Πράσα ψιλοκομμένα
  • Λίγο σέλινο ψιλοκομμένο
  • 1/2 Κιλό χοιρινό κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 1 Κρεμμύδι τριμμένο
  • 250γρ. Φασόλια
  • 2 Ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 1 Κύβο βοδινού
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Από το προηγούμενο βράδυ βάζουμε τα φασόλια σε μπολ με νερό. Την επόμενη μέρα τα στραγγίζουμε τα βάζουμε σε κατσαρόλα με νερό να τα σκεπάζει και βράζουμε για 5 λεπτά και τα στραγγίζουμε.
  • Σε μία κατσαρόλα βάζουμε ελάχιστο νερό και μαραίνουμε το κρεμμύδι τα πράσα και προσθέτουμε το βούτυρο και όταν λιώσει βάζουμε και το χοιρινό να πάρει χρώμα. Προσθέτουμε τις ντομάτες, τα φασόλια, αλάτι, πιπέρι, μαύρο και κόκκινο, τον κύβο και 4 φλιτζάνια του τσαγιού νερό. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 1 1/2 ώρα, που και που ρίχνουμε μια ματιά μήπως χρειαστεί να συμπληρώσουμε νερό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: