Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2021

ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΓΙΑΟΥΡΤΙ

 ΥΛΙΚΑ

  • 1,5 Κιλά μοσχάρι
  • Ελαιόλαδο
  • 1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 Φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 2 Κουταλιές σούπας κέτσαπ
  • 1 Πράσο ψιλοκομμένο
  • 1 Κουταλιά σούπας τσίλι σος
  • 3 Πιπεριές κομμένες σε μικρά κομμάτια
  • 1 Καρότο κομμένο σε καρέ
  • 3 Ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 1/2 Ποτήρι κρασιού λευκό κρασί
  • 1 Καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη
  • Ρίγανη
  • Δυόσμος
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • ΓΙΑ ΤΗ ΣΟΣ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ
  • 200γρ. Γιαούρτι
  • Ρίγανη
  • Δυόσμος
  • 1 Κουταλιά σούπας ξίδι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρέας να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές.
  • Προσθέτουμε τα λαχανικά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα.
  • Σβήνουμε με το κρασί.
  • Βάζουμε μισό ποτήρι νερό, σκεπάζουμε με το καπάκι και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
  • Μαγειρεύουμε για 1 ώρα και 15 λεπτά.
  • Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε για 5 λεπτά. 
  • Ανακατεύουμε σε μπολ όλα τα υλικά για τη σος και τη ρίχνουμε στο φαγητό, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: