- 1 1/2 Κιλό χοιρινό μπούτι χωρίς κόκκαλο
- 100γρ. Βούτυρο σε κομμάτια
- 1/2 Ποτήρι νερό
- Πάπρικα γλυκιά
- Αλάτι
- Σκόρδο σε σκόνη
- Πιπέρι
- 1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 Φλιτζάνι τσαγιού χυμό πορτοκάλι
- ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ
- 2 Κουταλιές σούπας μαρμελάδα πορτοκάλι
- 1 Κουταλιά σούπας μουστάρδα
- 1/2 Φλιτζάνι τσαγιού χυμό πορτοκάλι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς.
- Τοποθετούμε το κρέας σε ταψί ή πυρίμαχο σκεύος.
- Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε την πάπρικα και το σκόρδο σε σκόνη.
- Βάζουμε τα κομματάκια από το βούτυρο και ρίχνουμε στο σκεύος το νερό.
- Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 1 ώρα.
- Σε κατσαρολάκι βάζουμε τα υλικά για το γλάσο.
- Σιγοβράζουμε για 10 λεπτά ανακατεύοντας διαρκώς.
- Αφαιρούμε από το φωτιά, βγάζουμε το φαγητό από το φούρνο και αλείφουμε το κρέας.
- Ρίχνουμε στο σκεύος και το κρεμμύδι και το χυμό πορτοκαλιού.
- Ψήνουμε για άλλα 30 λεπτά.
- Συνοδεύουμε με ρύζι ή πουρέ.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: