ΥΛΙΚΑ
4 Μπούτια κοτόπουλου
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 Κουταλιά σούπας πολτό σκόρδου
1 Κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1 Κουταλιάς της σούπας μουστάρδα
Θυμάρι
100ml Λευκό κρασί
500γρ. Χυλοπίτες
500γρ. Ντομάτες ψιλοκομμένες
Μερικές ροδέλες ελιάς
1 Κουταλιάς σούπας πελτέ ντομάτας
50γρ. Φέτα τριμμένη
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
4 Μπούτια κοτόπουλου
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 Κουταλιά σούπας πολτό σκόρδου
1 Κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1 Κουταλιάς της σούπας μουστάρδα
Θυμάρι
100ml Λευκό κρασί
500γρ. Χυλοπίτες
500γρ. Ντομάτες ψιλοκομμένες
Μερικές ροδέλες ελιάς
1 Κουταλιάς σούπας πελτέ ντομάτας
50γρ. Φέτα τριμμένη
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το πολτό σκόρδου, τη μουστάρδα, το θυμάρι και την πιπεριά και τα σβήνουμε με το κρασί.
- Όταν εξατμιστεί το αλκοόλ βάζουμε τις ντομάτες, τον πελτέ και αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε νερό μέχρι να καλύψει το φαγητό και σιγοβράζουμε για 35 λεπτά.
- Βάζουμε τις χυλοπίτες και αν χρειάζεται συμπληρώνουμε ζεστό νερό. Αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά μέχρι να βράσουν οι χυλοπίτες και να "πιουν" όλα τα υγρά. Τότε προσθέτουμε τις ροδέλες ελιάς και τη τριμμένη φέτα και κατεβάζουμε από τη φωτιά.
- Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: