Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2016

ΜΕΛΙΤΖΑΝΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΤΑΧΙΝΙ

ΥΛΙΚΑ
2 Κιλά μελιτζάνες
2 Κουταλιές σούπας πολτό σκόρδου
2 Κουταλιές σούπας ταχίνι
Χυμό από 1 λεμόνι
Αλάτι
Πιπέρι
4 Κουταλιές σούπας κουκουνάρι καβουρδισμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Ψήνουμε τις μελιτζάνες για 1 ώρα στις αντιστάσεις. Τις ξεφλουδίζουμε και πιέζουμε μ ένα πιρούνι να φύγουν τα υγρά. Τις βάζουμε στο μπλέντερ με το πολτό σκόρδου και τις πολτοποιούμε. Προσθέτουμε το ταχίνι και το χυμό λεμονιού. Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να έχουμε μία σαλάτα λεία και πηχτή. Τη βάζουμε σε ένα μπολ ρίχνουμε το κουκουνάρι αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: