ΥΛΙΚΑ
2 Φλιτζάνια ρεβίθια
2 Κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 Κουταλάκι του γλυκού πολτό σκόρδου
1 Κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας
1 Φύλλο δάφνη
1 Πρέζα κόλιανδρο
1 Πρέζα κανέλα
1/2 Φλιτζάνι λευκό κρασί
400γρ. Ντομάτες ψιλοκομμένες
Ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
2 Φλιτζάνια ρεβίθια
2 Κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 Κουταλάκι του γλυκού πολτό σκόρδου
1 Κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας
1 Φύλλο δάφνη
1 Πρέζα κόλιανδρο
1 Πρέζα κανέλα
1/2 Φλιτζάνι λευκό κρασί
400γρ. Ντομάτες ψιλοκομμένες
Ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Από το προηγούμενο βράδυ βάζουμε τα ρεβίθια σε ένα μπολ με άφθονο νερό να φουσκώσουν. Όταν είναι τα μαγειρέψουμε, τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε για λίγο στο τρυπητό. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και σοτάρουμε τα κρεμμύδια και το πολτό σκόρδου ανακατεύοντας διαρκώς για λίγα λεπτά. Προσθέτουμε τα ρεβίθια και ανακατεύουμε.
- Ρίχνουμε το δαφνόφυλλο, το κόλιανδρο, την κανέλα και τον πελτέ ντομάτας. και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Σβήνουμε με το κρασί και όταν εξατμιστεί το αλκοόλ ρίχνουμε τις ντομάτες, αλατοπιπερώνουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά, να σιγοβράσει το φαγητό για λίγο παραπάνω από 1 ώρα, ώσπου να είναι έτοιμα τα ρεβίθια.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: