ΥΛΙΚΑ
7 Νεροπότηρα λάδι
4 Νεροπότηρα ζάχαρη
Σουσάμι
Κανέλα
2 Κιλά περίπου αλεύρι ολικής.
Αμύγδαλα φιλέ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βάζουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα να κάψει. Ρίχνουμε το αλεύρι σιγά σιγά και ανακατεύουμε συνέχεια, με ξύλινη κουτάλα μέχρι ν αλλάξει χρώμα και να ξανθίνει. Σε μια άλλη κατσαρόλα έχουμε ετοιμάσει σιρόπι με το νερό και τη ζάχαρη. Το οποίο και ρίχνουμε σιγά σιγά με κουτάλα στη κατσαρόλα με το αλεύρι ανακατεύοντας διαρκώς. Προσθέτουμε το σουσάμι και τη κανέλα.
- Στρώνουμε το μείγμα σε ένα ταψί και το πασπαλίζουμε με σουσάμι, κανέλα και λίγη ζάχαρη. Κόβουμε σε ρόμβους και σε κάθε ρόμβο βάζουμε αμύγδαλα φιλέ. Την ψήνουμε για 1 ώρα στους 200 βαθμούς και δοκιμάζουμε βυθίζοντας ένα μαχαίρι, αν βγει καθαρό τότε είναι έτοιμη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: