ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΕΦΤΕΔΕΣ
1/2 Κιλό κιμά
8 Φρυγανιές τριμμένες
2 Αβγά
Μαϊντανό ψιλοκομμένο
Ρίγανη
Χυμό από μισό λεμόνι
Αλάτι
Πιπέρι
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Θυμάρι
Ελαιόλαδο
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ
4 Ντομάτες
2 Κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 Πιπεριές ψιλοκομμένες
3 Κουταλιές σούπας βαλσάμικο
Μία πρέζα ζάχαρη
Αλάτι
Πιπέρι
1 Ποτήρι κρασιού κόκκινο κρασί
Ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΕΦΤΕΔΕΣ
1/2 Κιλό κιμά
8 Φρυγανιές τριμμένες
2 Αβγά
Μαϊντανό ψιλοκομμένο
Ρίγανη
Χυμό από μισό λεμόνι
Αλάτι
Πιπέρι
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Θυμάρι
Ελαιόλαδο
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ
4 Ντομάτες
2 Κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 Πιπεριές ψιλοκομμένες
3 Κουταλιές σούπας βαλσάμικο
Μία πρέζα ζάχαρη
Αλάτι
Πιπέρι
1 Ποτήρι κρασιού κόκκινο κρασί
Ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ζυμώνουμε όλα τα υλικά για τους κεφτέδες, σκεπάζουμε και το αφήνουμε στο ψυγείο για μισή ώρα.
- Για να κάνουμε τη σάλτσα τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια και τις πιπεριές στο ελαιόλαδο. Ρίχνουμε τις ντομάτες που έχουν ψιλοκόψει και τα υπόλοιπα υλικά. σιγοβράζουμε για 15 λεπτά. Πλάθουμε τους κεφτέδες και τους βάζουμε σ ένα ταψάκι. Ρίχνουμε και τη σάλτσα.
- Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: