ΥΛΙΚΑ
2 Πατάτες κομμένες σε κυβάκια
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 Κουταλιά σούπας πολτό σκόρδου
1 Πράσινη πιπεριά κομμένη σε κυβάκια
1 Κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κυβάκια
700γρ. Συκώτι μοσχαρίσιο
1/2 Φλιτζάνι λευκό κρασί
Μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 Φλιτζάνια γάλα
Ελαιόλαδο
2 Κουταλιές βαλσάμικο
Μπούκοβο
Αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
2 Πατάτες κομμένες σε κυβάκια
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 Κουταλιά σούπας πολτό σκόρδου
1 Πράσινη πιπεριά κομμένη σε κυβάκια
1 Κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κυβάκια
700γρ. Συκώτι μοσχαρίσιο
1/2 Φλιτζάνι λευκό κρασί
Μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 Φλιτζάνια γάλα
Ελαιόλαδο
2 Κουταλιές βαλσάμικο
Μπούκοβο
Αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Πλένουμε καλά το συκώτι, το βάζουμε σ ένα μπολ το περιχύνουμε με το γάλα και το αφήνουμε για 30 λεπτά. Το ξεπλένουμε και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
- Βάζουμε το ελαιόλαδο σ ένα τηγάνι. Τηγανίζουμε τις πατάτες για λίγα λεπτά να ροδίσουν.
- Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε μία κατσαρόλα. Σοτάρουμε το κρεμμύδι και προσθέτουμε τις πιπεριές και τις πατάτες. Συνεχίζουμε το σοτάρισμα και κατόπιν ρίχνουμε το πολτό σκόρδου. Ανακατεύουμε σε δυνατή φωτιά για λίγο και ρίχνουμε το συκώτι.
- Μόλις πάρει χρώμα ρίχνουμε το κρασί. Όταν εξατμιστεί το αλκοόλ, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά. Προσθέτουμε το αλάτι, το μπούκοβο και το βαλσάμικο, σβήνουμε τη φωτιά και πασπαλίζουμε με το μαϊντανό.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: