Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2016

ΧΟΙΡΙΝΟ ΡΙΓΑΝΑΤΟ

ΥΛΙΚΑ
1 Κιλό χοιρινό
Ελαιόλαδο
200ml. Κρέμα γάλακτος
Πάπρικα
1 Κουταλιά σούπας πολτό σκόρδου
Χυμό από 1 λεμόνι
Θυμάρι
Ρίγανη
Αλάτι
Πιπέρι
2 Κουταλιές σούπας βαλσάμικο
1 Κουταλιά σούπας μέλι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Πλένουμε το κρέας και το κόβουμε σε λεπτές λωρίδες.
  • Σ ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο με το πολτό σκόρδου και όταν ζεσταθεί τσιγαρίζουμε το κρέας να πάρει χρώμα. Αλατοπιπερώνουμε, σβήνουμε με το χυμό λεμονιού πασπαλίζουμε με τη πάπρικα και τη ρίγανη και συμπληρώνουμε το βαλσάμικο και το μέλι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά σκεπάζουμε το τηγάνι και σιγοβράζουμε για περίπου 40 λεπτά να μαλακώσει το κρέας. 
  • Όταν είναι έτοιμο ρίχνουμε τη κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε για να ένα δύο λεπτά να δέσει η σάλτσα. Συνοδεύουμε με πατάτες φούρνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: