ΥΛΙΚΑ
Ελαιόλαδο
500γρ. Κριθαράκι
200γρ. Λουκάνικο κομμένο σε ροδέλες
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 Πιπεριές ψιλοκομμένες
1 Κονσέρβα μανιτάρια σε φέτες
2 Κουταλιές σούπας βαλσάμικο
250γρ. Χυμό ντομάτας
Αλάτι
Πιπέρι
Τσίλι
1 Κουταλάκι γλυκού πολτό σκόρδου
Παρμεζάνα τριμμένη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ελαιόλαδο
500γρ. Κριθαράκι
200γρ. Λουκάνικο κομμένο σε ροδέλες
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 Πιπεριές ψιλοκομμένες
1 Κονσέρβα μανιτάρια σε φέτες
2 Κουταλιές σούπας βαλσάμικο
250γρ. Χυμό ντομάτας
Αλάτι
Πιπέρι
Τσίλι
1 Κουταλάκι γλυκού πολτό σκόρδου
Παρμεζάνα τριμμένη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, τις πιπεριές και το πολτό σκόρδου για 2-3 λεπτά. Ρίχνουμε το λουκάνικο και τα μανιτάρια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα.
- Ρίχνουμε το κριθαράκι και ανακατεύουμε να λαδωθεί, χαμηλώνουμε τη φωτιά και συμπληρώνουμε με ζεστό νερό (όχι πολύ) ανακατεύουμε συνεχώς και συμπληρώνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός της παρμεζάνας.
- Κάθε φορά που το κριθαράκι ρουφάει τα υγρά συμπληρώνουμε από το νερό που φροντίζουμε να είναι ζεστό μέχρι να μαλακώσει και να είναι έτοιμο. Αφήνουμε για 5 λεπτά αφού κατεβάσουμε από τη φωτιά, πασπαλίζουμε με τη τριμμένη παρμεζάνα και σερβίρουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: