ΥΛΙΚΑ
1 Κοτόπουλο
400γρ. Πατάτες κομμένες σε χοντρές φέτες
1 Κουταλάκι γλυκού πολτό σκόρδου
2 Κουταλιές σούπας μουστάρδα
Ελαιόλαδο
Χυμό από 1 λεμόνι
Ρίγανη
Θυμάρι
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε και στεγνώνουμε το κοτόπουλο. Το αλατοπιπερώνουμε και μέσα και έξω.
Σ ένα μπολ, ανακατεύουμε τη μουστάρδα το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, τη ρίγανη, το πολτό σκόρδου, το θυμάρι και 1/2 ποτήρι νερό. Τοποθετούμε τις πατάτες σε ένα ταψί, αλατοπιπερώνουμε.
Επάνω στις πατάτες βάζουμε το κοτόπουλο, με το στήθος από κάτω και το χαράζουμε με ένα μαχαίρι σε 2-3 σημεία. Περιχύνουμε το κοτόπουλο και τις πατάτες με το μείγμα μουστάρδας και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 1 ώρα και 20 λεπτά. Στη μέση περίπου το χρόνου γυρίζουμε το κοτόπουλο.
1 Κοτόπουλο
400γρ. Πατάτες κομμένες σε χοντρές φέτες
1 Κουταλάκι γλυκού πολτό σκόρδου
2 Κουταλιές σούπας μουστάρδα
Ελαιόλαδο
Χυμό από 1 λεμόνι
Ρίγανη
Θυμάρι
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε και στεγνώνουμε το κοτόπουλο. Το αλατοπιπερώνουμε και μέσα και έξω.
Σ ένα μπολ, ανακατεύουμε τη μουστάρδα το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, τη ρίγανη, το πολτό σκόρδου, το θυμάρι και 1/2 ποτήρι νερό. Τοποθετούμε τις πατάτες σε ένα ταψί, αλατοπιπερώνουμε.
Επάνω στις πατάτες βάζουμε το κοτόπουλο, με το στήθος από κάτω και το χαράζουμε με ένα μαχαίρι σε 2-3 σημεία. Περιχύνουμε το κοτόπουλο και τις πατάτες με το μείγμα μουστάρδας και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 1 ώρα και 20 λεπτά. Στη μέση περίπου το χρόνου γυρίζουμε το κοτόπουλο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: