ΥΛΙΚΑ
500γρ. Ζυμαρικά
1 Κουταλιά σούπας βούτυρο
1 Κουταλάκι γλυκού πολτό σκόρδου
300γρ. Σπαράγγια
300γρ. Ντοματίνια κομμένα στη μέση
100γρ. Μπλε τυρί
Λίγο ελαιόλαδο
5 Κουταλιές σούπας βαλσάμικο
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
500γρ. Ζυμαρικά
1 Κουταλιά σούπας βούτυρο
1 Κουταλάκι γλυκού πολτό σκόρδου
300γρ. Σπαράγγια
300γρ. Ντοματίνια κομμένα στη μέση
100γρ. Μπλε τυρί
Λίγο ελαιόλαδο
5 Κουταλιές σούπας βαλσάμικο
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό, να γίνουν al dente. Πλένουμε τα σπαράγγια και κόβουμε το σκληρό κομμάτι.
- Βάζουμε το βούτυρο να λιώσει και ρίχνουμε το πολτό σκόρδου, να σοταριστεί και να βγάλει το άρωμα του. Προσθέτουμε τα σπαράγγια και σοτάρουμε για 2 λεπτά. Βάζουμε 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο, ρίχνουμε και τα ντοματίνια, αλατοπιπερώνουμε και σβήνουμε με το 2 κουταλιές σούπας βαλσάμικο.
- Μόλις καραμελώσουν, τα τα βγάζουμε από τη φωτιά. Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά και τα βάζουμε σε σαλατιέρα. Προσθέτουμε τα σπαράγγια με τα ντοματίνια και το τυρί σε τρίμματα. Σ ένα μπολάκι ανακατεύουμε 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο με 3 κουταλιές της σούπας βαλσάμικο, αλάτι και πιπέρι. Περιχύνουμε τη σαλάτα και ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: