- 4 Φλιτζάνια τσαγιού γάλα
- 1 1/2 Φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
- 1 Φλιτζάνι τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
- 2 Αβγά
- 2 Βανίλιες
- Ξύσμα από 1 λεμόνι
- 2 Φύλλα σφολιάτας
- 3 Κουταλιές σούπας βούτυρο
- Κανέλα και άχνη ζάχαρη για το πασπάλισμα προαιρετικά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε μία φωτιά βάζουμε σε μία κατσαρόλα τη ζάχαρη με το γάλα και ανακατεύουμε να λιώσει η ζάχαρη.
- Προσθέτουμε το σιμιγδάλι λίγο λίγο ανακατεύοντας διαρκώς, βάζουμε τις βανίλιες και το ξύσμα και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει. Προσθέτουμε τα αβγά χτυπημένα και ανακατεύουμε.
- Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο, ανακατεύουμε να λιώσει.
- Βουτυρώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος και απλώνουμε το πρώτο φύλλο σφολιάτας.
- Απλώνουμε την κρέμα και σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο. Γυρίζουμε προς τα μέσα τις άκρες που περισσεύουν.
- Κάνουμε μερικές τρύπες στην επιφάνεια με ένα μαχαίρι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: