Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2020

ΜΠΟΥΓΑΤΣΑ

 ΥΛΙΚΑ

  • 4 Φλιτζάνια τσαγιού γάλα
  • 1 1/2 Φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
  • 1 Φλιτζάνι τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
  • 2 Αβγά
  • 2 Βανίλιες
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 2 Φύλλα σφολιάτας
  • 3 Κουταλιές σούπας βούτυρο
  • Κανέλα και άχνη ζάχαρη για το πασπάλισμα προαιρετικά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε μία φωτιά βάζουμε σε μία κατσαρόλα τη ζάχαρη με το γάλα και ανακατεύουμε να λιώσει η ζάχαρη.
  • Προσθέτουμε το σιμιγδάλι λίγο λίγο ανακατεύοντας διαρκώς, βάζουμε τις βανίλιες και το ξύσμα και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει. Προσθέτουμε τα αβγά χτυπημένα και ανακατεύουμε.
  • Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο, ανακατεύουμε να λιώσει.
  • Βουτυρώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος και απλώνουμε το πρώτο φύλλο σφολιάτας.
  • Απλώνουμε την κρέμα και σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο. Γυρίζουμε προς τα μέσα τις άκρες που περισσεύουν.
  • Κάνουμε μερικές τρύπες στην επιφάνεια με ένα μαχαίρι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: