Παρασκευή 25 Δεκεμβρίου 2020

ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΔΑΜΑΣΚΗΝΑ

 ΥΛΙΚΑ

  • 1 Κιλό χοιρινό κομμένο σε κύβους
  • 2 Κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • Περίπου 20 δαμάσκηνα αποξηραμένα
  • 500γρ. Μαυροδάφνη
  • 500ml. Χυμό ντομάτας
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ελαιόλαδο 
  • Θυμάρι
  • ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  • Από το προηγούμενο βράδυ βάζουμε τα δαμάσκηνα με το κρασί σε ένα μπολ.
  • Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια και το κρέας. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με θυμάρι.
  • Ρίχνουμε το κρασί και το χυμό ντομάτας. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε τη κατσαρόλα και μαγειρεύουμε για 45 λεπτά.
  • Κρατάμε 5 δαμάσκηνα και τα υπόλοιπα τα ρίχνουμε στο φαγητό. 
  • Τα δαμάσκηνα που κρατήσαμε τα βάζουμε στο multi με μισό ποτήρι νερό και μία κουτάλα από τη σάλτσα του φαγητού τα πολτοποιούμε και τα βάζουμε στη κατσαρόλα. Ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά.
  • Συνοδεύουμε με πουρέ γλυκοπατάτας ή ρύζι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλια και τις συνταγές σας: